Renault1916v
Image default
Aanbiedingen

Elektrische haarden

In ons moderne goed geïsoleerde woningen lijkt de behoefte aan warmte soms ver weg. De centrale verwarming is meestal onze hoofdverwarming en voor de haard is vaak nog slechts een bijrol weggelegd. Toch ontdekken steeds meer mensen dat een haard meer is dan alleen verwarming. Een haard zorgt voor instant gezelligheid en voor een intiem sfeertje dat zich maar moeilijk laat omschrijven. Een fraaie haard voegt direct sfeer toe aan een woonkamer en bepaald vaak het gezelligste plekje in huis. Geen wonder dus dat de behoefte aan gecontroleerd vuur blijft bestaan ondanks dat we de warmte niet meer nodig hebben. Maar bij een haard was warmte altijd onvermijdelijk. Betekent dit nu dat we het haardgevoel moeten missen tenzij we de bijbehorende hoge temperatuur moeten accepteren?

Tot voor kort was het antwoord ja. Want waar een haard was, was vuur en waar vuur was warmte. Maar tijden zijn verandert! Een nieuwe haard heeft zijn opwachting gemaakt. Een geheel nieuw soort haard met unieke eigenschappen en geheel nieuwe mogelijkheden! Elektrische haarden hebben nu eindelijk het niveau bereikt dat ze een volwaardig alternatief zijn geworden voor de gashaard en de houtkachel. Met behulp van ingenieuze projectietechnieken en slimme belichting is het nu mogelijk geworden om de magie van het vuur te vangen met louter elektriciteit! De laatste generatie elektrische haarden geeft een driedimensionaal vuurbeeld dat nauwelijks meer onderdoet voor echt vuur. Met behulp van ultra-realistische houtsets en aandacht voor detail is het haardfabrikanten gelukt om het vuur in al zijn facetten te simuleren. Het vuur in een moderne elektrische haard is echt iets dat u gezien moet hebben! Bij de Haardenexpert laten we u graag nader kennismaken!

Omdat elektrische haarden geen echte verbranding hebben is er ook geen rookgasafvoer en luchttoevoer nodig. Dit maakt een elektrische haard erg geschikt voor allerlei inbouwtoepassingen. Omdat een elektrische haard alleen maar een stopcontact nodig heeft is deze haard perfect te combineren met een haardmeubel of met een tv-wand. U hoeft immers geen rekening te houden met de brandveiligheid van het omliggende materiaal. Bij de elektrische haard is warmte een keuze en geen onvermijdelijk gegeven. De meeste modellen kunnen namelijk wel warmte genereren indien gewenst. Dit doen ze met behulp van een warmte element. Dit element is meestal instelbaar in twee standen, afhankelijk van het model. De warmte van dit element is niet voldoende om als hoofdverwarming te dienen, maar wel voldoende om de haardbeleving compleet te maken!

Het stroomverbruik van een elektrische haard ligt erg laag. Wanneer u het verwarmingselement niet inschakelt verbruikt hij niet meer dan normale kamerverlichting. Een elektrische haard is bovendien vrijwel onderhoudsvrij en heeft een lange levensduur. Elektrische haarden zijn verkrijgbaar in allerlei formaten en uitvoeringen. Wilt u weten wat een elektrische haard voor uw woning kan betekenen? Neem dan gerust geheel vrijblijvend contact op met de elektrische haardenexpert! Wij zijn officieel dealer van vooraanstaande merken zoals Dimplex, Faber, Element4, Dru en Charlton & Jenrick. Meer weten over de revolutionaire nieuwe haardsoort? Neem dan snel contact op of breng even een bezoek aan onze luxe showroom! Wij laten u graag zien waarom wij denken dat de haard van de toekomst wel eens elektrisch zou kunnen zijn! Graag tot ziens!

https://www.haardenexpert.nl/