Renault1916v
Image default
Woning en Tuin

Fouten bij de verkoop van uw huis voorkomen

Op een zeker moment heeft u ervoor gekozen om u woning te koop te zetten. Of u gaat een andere woning kopen en u moet een financieringsaanvraag doen bij een hypotheekverstrekking. Of u heeft een nalatenschap geërfd waar u erfbelasting over moet betalen. In al deze situaties, er zijn nog meer situaties te beschrijven, is het van belang dat u de waarde van hetgeen wat u heeft geërfd, te verkopen of te kopen object wel kan inschatten.

Veel gemaakte fouten bij de verkoop van een huis.

In de verkoopprocedure van een woning worden veel fouten gemaakt. Voor veel mensen is het huis het grootste bezit en daarmee zijn er snel grote bedragen mee gemoeid. Een ogenschijnlijk kleine fout kan snel hoog oplopen in de kosten.

Wel of geen verkoopmakelaar?

Het is niet verplicht op een makelaar in te schakelen bij de verkoop van een huis, maar dit kan we een goede keuze zijn. Bij de verkoop van een huis komt heel veel kijken. Een verkoopmakelaar Hilversum kan u ondersteunen en adviseren bij de verkoopperiode, zeker in de onderhandelingen kan een objectieve sparringpartner van grote toegevoegde waarde zijn.

Bepaling van de vraagprijs

Of u nu wel of geen gebruik maakt van een verkoopmakelaar Hilversum u zal een vraagprijs moeten vaststellen. Maar wat is uw huis waard? Hoe bepaald u een goede prijs? Als u te laag zit was er meer winst te behalen maar bij een te hoge prijs zal de verkoop moeilijk gaan. Om tot een goede prijs te komen kunt u een taxatie laten uitvoeren.

Wat is een taxatie?

Op het moment dat u een taxatie laat uitvoeren in uw huis vindt er een objectieve waardebepaling van uw woning of ander onroerend goed plaats. Bij de verkoop van een huis wilt u als verkopende partij weten wat uw te verkopen goed waard is.

Wie kan een taxatie uitvoeren?

Het heeft meerdere voordelen om uw taxatie door een erkend NWWI taxateur te laten uitvoeren bijvoorbeeld een nwwi taxateur Hilversum. Wij werken met geregistreerde makelaars, daardoor ontvangt u na de taxatie een eerlijk, gedegen en duidelijk rapport. Een nwwi taxateur Hilversum is aangesloten bij het Nederlands Woning Waarde Instituut, dat is een kenmerk voor taxateurs. Om bij dit keurmerk aangesloten te zijn moet een taxateur voldoen aan strenge kwaliteitseisen. Alle aangesloten leden werken op dezelfde manier, onder dezelfde eisen en controleerbare methode.

Wat zijn de voordelen als verkoper?

Ne het uitvoeren van de woningtaxatie ontvangt u een rapport, daarmee weet u wat het object waard is. Dit rapport kan u gebruiken bij het verhogen of omzetten van de hypotheek, ter onderbouwing van de financieringsaanvraag bij aanschaf van uw woning of het vaststellen van de successierechten (erfbelasting).

https://www.vanderhelm.nl/taxatie