Renault1916v
Image default
Auto’s en Motoren

Een prettige rit in een rolstoelauto

Als je in een rolstoel zit en met enige regelmaat met de auto reist, weet je misschien wel hoe het is om tegen het dak van het voertuig aan te kijken in plaats van op de weg. Bij rolstoelauto’s van deze leverancier heb je daar geen last meer van. Zij bieden namelijk een panoramagarantie, waarmee jij in je rolstoel op dezelfde ooghoogte zit als de andere passagiers. Dit kan door de verlaagde bodem van het voertuig. Deze verlaagde bodem maakt het ook mogelijk dat de rolstoel in de rolstoelauto rechtop kan blijven staan. En dat rijdt een stuk aangenamer.

 

Waarom deze rolstoelauto een goede keuze is

Het zwaartepunt van de auto komt door de bodemverlaging ook lager te liggen. Daardoor rijdt de rolstoelauto stabieler en is de rit minder hobbelig. De bodem is van roestvrijstaal, maar bedekt met tapijt, zodat het geluid van buiten de wagen een beetje gedempt kan worden. Dus deze rolstoelauto’s bieden een goed uitzicht vanuit de rolstoel, minder herrie en meer comfort door rechtop te zitten en stabieler te rijden. Een ideale keuze dus als je in een rolstoel zit en graag met de auto wil reizen.

 

Merken en opties

Er zijn ook aangepaste auto’s met deze gemakken waar je zelf in kunt rijden als rolstoelgebruiker. Bovendien kun je kiezen of je liever een nieuw voertuig hebt of een tweedehands en of je wil leasen of kopen. Er zijn rolstoelauto’s van Volkswagen, Ford, Nissan, Citroën, Renault en meer.

 

https://www.freedomautoaanpassingen.nl/rolstoelauto/