Renault1916v
Image default
Auto’s en Motoren

Nuttige tips voor de particuliere verkoop van uw auto

 

Een auto verkopen wordt veelal gezien als een vervelende klus. Dit is enigszins begrijpelijk, nu u het liefst snel van de auto af bent tegen een redelijke prijs. U kunt er natuurlijk voor kiezen om de auto in te ruilen, dit biedt veel comfort en gemak. Bij het inruilen van een auto ontvangt u echter vaak een stuk minder geld dan wanneer u dezelfde auto zelf (particulier) zou verkopen. Om het proces van particulier verkopen zo efficiënt mogelijk te laten verlopen, staan hieronder een aantal nuttige tips. U zult merken dat het verkopen van uw auto helemaal niet zo lastig is.

1. Een eerlijke prijs vragen

Het doen van een goede waardebepaling alvorens de verkoop van uw auto is van groot belang. Deze waardebepaling is tegenwoordig simpel uit te voeren via internet. Zoek op wat andere verkopers voor een soortgelijke auto vragen. Houd hierbij expliciet rekening met de staat en de kilometerstand van de auto. Dit zijn immers twee factoren die erg bepalend zijn voor de prijs. Een auto verkopen tegen een eerlijke prijs gaat veel gemakkelijker dan wanneer uw prijs net een slag te hoog ligt. Wees dus niet te optimistisch, hoge prijzen schrikken namelijk af. Ook een te lage prijs dient u natuurlijk niet te hanteren. Niet alleen wekt dit bij potentiële kopers argwaan op, maar u benadeelt hiermee ook uzelf.

2. Hoe meer informatie, hoe beter

Een auto verkopen is spannend, maar een auto kopen is misschien nog wel spannender. Een koper bevindt zich namelijk in een relatief kwetsbare positie. Tegenwoordig zijn er veel verkopers die auto’s met vele addertjes onder het gras verkopen. Hierom is het aan u om zo transparant en duidelijk mogelijk te zijn over de auto. Vermeld alles wat relevant is. Tenminste vallen hieronder de onderhoudshistorie, (vroegere) mankementen en informatie met betrekking tot de APK. Daarnaast is het geen overbodige luxe om bij het RDW te controleren of de tellerstand van uw auto logisch is. Zo ontneemt u twijfel bij kopers. Een auto verkopen met een kilometerstand waar vermoedelijk aan geknoeid is wordt lastiger. Een gedegen onderhoudshistorie kan dit echter compenseren.

3. Goede foto’s maken het verschil

Het is echt zo, goede en duidelijke foto’s kunnen een advertentie maken of breken. Foto’s verhullen veel over de (cosmetische) staat van uw auto. Maak foto’s bij daglicht van een schone en droge auto. Het is verstandig om alle hoeken van de auto op de foto te zetten, anders kan het namelijk lijken alsof u imperfecties van de auto probeert te verbergen. Vergeet ook geen foto’s van het interieur te maken. Wat veel gebeurt is dat men willekeurig wat foto’s pakt die in een ver verleden gemaakt zijn van de auto. Het resultaat is een brei aan willekeurige foto’s van de auto. Dit wilt u voorkomen. Maak de foto’s specifiek voor de verkoop en wissel niet van locatie. Een auto verkopen wordt zo veel makkelijker.

Gerelateerde artikelen

Mooie Knalpijp voor je auto

Je auto afgekeurd…, en nu?

Waarom is het aanschaffen van een Peugeot 208 een goede keuze?