Renault1916v
Image default
Muziek

De doorbraak van de Bösendorfer

In 1838 maakte Franz Liszt zijn debuut met de Bösendorfer. De bekende componist beschreef dat de piano zijn stoutste dromen deed overtreffen. Franz Liszt stond bekend om dat maar weinig piano’s zijn gepassioneerde uitvoeringen konden weerstaan. Op aanbeveling van vrienden, koos Liszt een Bösendorfer Grand uit voor een concert in Wenen. Dankzij het uitstekende vakmanschap van de piano kwam Liszt erachter dat hij zijn artistieke vermogen niet langer hoefde in te houden, zolang hij op een Bösendorfer speelde. Ineens werd het pianomerk van de ene op de andere dag beroemd. Het ontwikkelde een hechte samenwerking tussen het merk en Liszt. Vele andere componisten volgde al snel.

De unieke constructie van een Bösendorfer

De buitenrand van een Bösendorfer is dunner dan bij de meeste andere piano’s. Zowel de binnen-als buitenrand van een Bösendorfer staat direct in verbinding met het klankbord zodat de hele kast een verlengstuk wordt van het klankbord. Aangezien de zangbodem de zogenaamde versterker is van de snaren, levert dit een duidelijk voordeel op. De piano wordt om deze reden vaak gecategoriseerd als een snaarinstrument, terwijl alle andere piano’s worden gecategoriseerd als percussie-instrumenten. Het is ’s werelds enige piano die op deze manier kan worden gecategoriseerd. Deze eigenschap geeft Bösendorfer ook het unieke en mooie kast ontwerp van de drie grote vleugel modellen, met de drie extra hoeken die u op geen andere piano kunt vinden.

Zelf uitproberen

Voor zowel een professionele pianospeler als een hobbyist is het vinden van een goede match een belangrijk element. Het kan het speelgenot erg bevorderen en daarnaast haalt u zo veel meer waarde uit uw investering. De pianowinkel Evert Snel, gelegen in Werkhoven, werkt met deze zelfde visie. Als klant krijgt u de mogelijkheid om langs te gaan in de winkel om een aanbod aan piano’s te vinden wat bij ieder budget past. Het team, wat bestaat uit specialisten, kan u niet alleen helpen met het vinden van een nieuwe piano, maar ze kunnen ook uw oude piano restaureren. Het fijne is dat op de website u al een kijkje kunt nemen in het ruime assortiment van de pianowinkel, zodat u al een voorproefje krijgt van wat u tijdens uw winkelbezoek kunt verwachten.

https://www.evertsnel.nl/bosendorfer/