Renault1916v
Image default
Auto’s en Motoren

Besparen op je nieuwe auto? Wat dacht je van een tweedehands Renault importeren

Wil je graag een nieuwe tweedehands auto op de kop tikken maar vind je de prijzen in jouw regio te hoog? Wat dacht je ervan om eens over de grens te kijken? In Duitsland en België kan je voor veel lagere prijzen vaak dezelfde auto aanschaffen. Uiteraard kost het importeren wel een beetje, maar onderaan de streep ben je vaak alsnog goedkoper uit. We vertellen je graag wat meer over het importeren van een auto uit het buitenland en waar je rekening mee moet houden hierbij.

Renault in Duitsland kopen

Heb je een Duitse occasion op het oog? De prijzen van tweedehands Renaults zijn in Duitsland vaak een stuk lager dan in ons eigen land. Dit komt omdat er veel meer mensen in Duitsland wonen. Duitse autobedrijven hebben daardoor een grotere afzetmarkt en moeten lagere prijzen hanteren om klanten te trekken. Hoewel er wel enkele kosten komen kijken bij het importeren van een auto uit Duitsland, kost het importeren vaak minder dan het prijsverschil bij de aanschaf. Vooral bij duurdere auto’s loont het vaak om de auto in Duitsland te kopen en naar Nederland te importeren.

Hoeveel kost het importeren?

Er zijn een aantal kosten waar je rekening mee moet houden bij een auto uit Duitsland kopen. Het maakt niet uit of je een auto uit Duitsland, België of een ander land importeert. Je hebt altijd te maken met alle eerste aanschafkosten van de auto natuurlijk. Daarnaast moet je het transport regelen om de auto naar Nederland te krijgen. Je mag nog niet met de auto de weg op omdat deze is in Nederland gekeurd moet worden door de RDW. Naast de kosten van de RDW dien je ook belasting af te dragen omdat de auto voor het eerst op de Nederlandse weg komt, dit wordt BPM genoemd.

Hulp bij een tweedehands auto importeren

Vraag naar de importservice bij je lokale autobedrijf of schakel hulp in via een bedrijf dat gespecialiseerd is in het importeren van auto’s uit het buitenland. Er zijn tegenwoordig steeds meer bedrijven die je kunnen helpen met het importeren. Enkel met het papierwerk of het gehele proces. Op deze manier kan je zelf lekker de auto uitzoeken en achterover leunen tot deze bij je thuis wordt bezorgd.