Besparen op je autoverzekering doe je zó!

 

Een autoverzekering is een flinke kostenpost. Het is daarom dan ook belangrijk dat je de juiste verzekering hebt gekozen. De kans is groot dat je autoverzekering goedkoper kan. Met een aantal tips brengen we in beeld hoe je je verzekering kan aanpassen in jouw voordeel.

 

Blijf niet stilzitten

 

Als je een nieuwe auto hebt gekocht, ga je op zoek naar een verzekering die het beste bij je eigen voorkeuren past. Veel mensen blijven hangen bij hun eerste verzekering. Vastigheid is immers vertrouwd. Door verschillende verzekeringen echter jaarlijks weer te vergelijken, kun je flink besparen. Dingen in je leven veranderen waardoor een verzekering goedkoper kan worden. Verzekeringen kijken bijvoorbeeld naar je woonplaats en leeftijd. Als één van deze dingen veranderd, kunnen er flinke prijsverschillen ontstaan. Blijf dus niet stilzitten en kijk elk jaar of je verzekering goedkoper kan.

 

All-risk of WA

 

Bij verzekeringsmaatschappijen kun je uit verschillende verzekeringen kiezen. Zo biedt Allianz Direct ook drie verzekeringen aan. All-risk, beperkte casco en WA. Het is verplicht om je auto WA te verzekeren in Nederland. Dit is een aantrekkelijke optie als je auto al wat ouder is. Je bent dan immers veel goedkoper uit. Wanneer je auto jonger dan zes jaar is, kun je het beste gaan voor de all-risk verzekering. Deze is veruit het duurst, maar zal veel kosten dekken. Allianz Direct biedt ook de beperkte casco aan. Deze is aantrekkelijk voor auto’s ouder dan vijf jaar die wel dagelijks gebruikt worden..

https://www.allianzdirect.nl/autoverzekering/

 

Eigen risico en schadeclaims

 

Als je weinig schade rijdt, is het financieel aantrekkelijk om je eigen risico te verhogen. Bij een hoger eigen risico daalt namelijk de premie die je moet betalen. Als je dan toch een keer schade aan je auto krijgt, is het misschien beter om deze uit eigen zak te betalen. Je kan immers korting mislopen door schadeclaims in te dienen. In negen op de tien gevallen bespaart men geld door het eigen risico te verhogen.

https://www.allianzdirect.nl/

Auteur