Renault1916v
Image default
Auto’s en Motoren

Auto accessoires voor een leuke autorit

Een autorit maken in de nacht kan erg leuk zijn. Je kunt de stad verkennen nadat de zon ondergaat. Daarnaast kun je ’s nachts alle lichten en kleuren zien en is het veel minder druk dan overdag. Er zijn echter enkele dingen die nachtelijk rijden comfortabeler kunnen maken, zoals een bluetooth FM transmitter.

Carkit

Een bluetooth carkit is een geweldig stukje technologie als je een iPhone hebt. Hiermee kun je je telefoon aansluiten via het audiosysteem van de auto, zodat je met spraakopdrachten muziek, podcasts en audioboeken kunt afspelen. Je kunt er ook moeiteloos mee bellen. Als je de voorkeur geeft aan Android telefoons, zijn er andere opties om ze op je auto aan te sluiten die niet zo krachtig zijn als een bluetooth kit en die ook minder duur zijn.

Bluetooth FM transmitter

Een van de beste manieren om je smartphone op het stereosysteem van je auto aan te sluiten, is door een Bluetooth FM transmitter te gebruiken. Je hebt misschien eerder gezien dat dit product werd geadverteerd vanwege zijn veelzijdigheid, maar wist je dat het ook kan worden gebruikt om naar muziek te luisteren? De technologie achter deze zenders is eenvoudig. Ze gebruiken een FM-signaal om audio van het ene apparaat naar het andere over te brengen. Dit betekent dat je muziek vanaf elke telefoon of tablet kunt streamen zonder dat je kabels hoeft aan te sluiten. Zorg ervoor dat je telefoon indien mogelijk Bluetooth 4.0-compatibiliteit heeft. Op deze manier heb je geen problemen om verbinding te maken met nieuwere apparaten zoals smartwatches of iPads.

Startpakket voor auto’s

De auto jump starter kit is een klein, draagbaar apparaat waarmee je je auto in noodgevallen kunt starten. Het is eigenlijk een extern accupakket en oplader voor je auto. Je kunt het gebruiken als je batterij leeg is, of als je een lege batterij hebt en de hulp van iemand anders nodig hebt om weer aan de slag te gaan. Het basisconcept is eenvoudig. Zodra je de jump starter kit op beide uiteinden van de accu aansluit, ontlaadt deze de opgeslagen energie in de accu van je auto totdat er voldoende energie is om te starten.

Organisator middenconsole

Een organizer voor de middenconsole is een geweldige manier om je auto schoon en georganiseerd te houden. Ze zijn ontworpen om alles wat je nodig hebt op één plek te bewaren, inclusief bekers, telefoons en tablets, portemonnees, sleutels en andere kleine voorwerpen.

USB autolader

Als je veel apparaten hebt die moeten worden opgeladen, is de USB autolader een uitstekende manier om ze allemaal op punt te houden. Je kunt je telefoon, tablet en zelfs je laptop opladen met één snoer. Zo verminder je eenvoudig het aantal laadkabels dat je mee moet slepen.