Renault1916v
Image default
Auto’s en Motoren

5 tips voor een lening van een auto

Wanneer je op zoek bent naar een nieuwe auto, een Audi bijvoorbeeld ben je al gauw aan het kijken naar een budget van 10.000 euro of meer. Wanneer je nog niet over zo’n budget beschikt kan het best lastig zijn om hiervoor een auto lening te regelen. Om deze reden gaan we in dit blog 5 tips geven om je auto droom werkelijkheid te maken.

Tip 1: autodealer

Wanneer je een lening voor de auto afsluit bij de dealer betaal je gegarandeerd meer. Dit komt door de aanzienlijk hogere rentes, waardoor je maandelijkse kosten enorm zullen stijgen wanneer je een financiering regelt via de desbetreffende autodealer. 

Tip 2:  persoonlijke lening

Als je gaat kijken naar het afsluiten van een auto lening kun je kiezen uit een persoonlijke lening of in de vorm van een doorlopend krediet. Degene die door de consument het meeste wordt gekozen is de persoonlijke lening en dat is niet zonder reden. De rente van de leenvorm is namelijk aanzienlijk lager dan bij een doorlopend krediet. Daarnaast kun je op deze manier niet op een makkelijke manier weer nieuw geld lenen. Dit gaat via een financieel adviseur die helpt bij het maken van de beste keuze.

Tip 3: contractduur

Voordat je kijkt naar het afsluiten van een contract is het belangrijk om te bepalen hoe lang je in die nieuwe auto wilt gaan rijden. Wanneer je dit namelijk niet goed inschat kan het zijn dat je nog steeds betaald voor de auto als je hier niet meer van in het bezit bent. Om te kijken naar hoe lang je de auto wilt bezitten is het belangrijk om te kijken wat er gebeurd met de gemiddelde afschrijving van de auto. Zo zie je wanneer je auto nog het meeste waard is en op welk moment je hem weer kunt verkopen. Zo zul je niet nog meer verliezen dan je hebt verloren aan de betaalde rente. 

Tip 4: accessoires

Voordat je kijkt naar een auto is het belangrijk dat je weet wat je allemaal op je auto wilt hebben aan accessoires. Als je ervoor kiest om een auto aan te schaffen bij een particulier betaal je de prijs voor de auto + accessoires. Dit maakt het makkelijker bij het uitzoeken naar de auto in de juiste prijsklasse. Wanneer je een auto koopt bij de dealer heb je de keuze om er opties op te zetten maar hier betaal je dan wel extra voor. Het is belangrijk om te kijken naar de opties en hoe duur deze zijn. Maak hier een inschatting van en neem dit mee in het contract van de lening die je gaat afsluiten. 

Tip 5: vergelijken

Door bij de eerste de beste kredietverstrekker een lening af te sluiten zul je waarschijnlijk meer geld moeten inleveren dan wanneer je dit goed vergelijkt. Er zijn namelijk talloze kredietverstrekkers die allemaal geld willen lenen aan jouw. Lening.com is een online vergelijker die de opties uitzoekt en in een overzicht laat zien wat het interessantste is voor jouw wensen.