Renault1916v
Image default
Aanbiedingen

4 dingen om op te letten bij de aanschaf van een tweedehands auto

4 dingen om op te letten bij de aanschaf van een tweedehands auto

 

Van plan om een tweedehands auto aan te schaffen? Houd dan onderstaande checklist bij de hand!

 

Aanwezigheid en compleetheid van documenten

 

Kijk allereerst of er een ingevulde onderhoudshistorie aanwezig is. Zijn alle onderdelen op tijd vervangen? Zijn sommige onderdelen in de nabije toekomst al aan vervanging toe? Vooral een distributieriem die bijna aan vervanging toe is kan behoorlijk in de papieren lopen. Let ook op de vervaldatum van de APK. Wanneer je standaard een nieuwe APK bij aflevering krijgt hoef je hier natuurlijk geen rekening mee te houden.

 

De carrosserie, wielen en banden

 

Zie je krasjes, deuken, of is de auto al eens overgespoten geweest? Wanneer je een duidelijk verschil ziet in de kleur van de lak dan kan het zijn dat ze auto betrokken is geweest bij een ongeluk. Vergeet ook niet de onderkant van de auto te controleren op eventuele roestplekken! Nu je toch zowat onder de auto ligt kun je meteen even de profieldiepte per band meten om te bepalen of de band bijna versleten is of niet. Let ook op ongelijkmatige slijtage en de bandenspanning.

 

Vergeet ook het interieur en de functionaliteit van alle opties niet

 

De algehele staat van het interieur. Een auto kan er van binnen haast nog spiksplinternieuw uit zien, maar kan ook helemaal uitgeleefd zijn. Is er in de auto gerookt, zie je brandplekken? Is er sprake van lekkage in de kofferbak? Hoe ziet het dashboard eruit? Probeer alle knoppen eens uit om te zien of ze het allemaal nog doen. Let er bovendien op of de airco naar behoren functioneert en of de achterruitverwarming niet beschadigd is.

 

En misschien nog wel het belangrijkste: de motor

 

Start de auto in één keer of gaat het allemaal maar moeizaam? Schakelt de versnellingsbak nog soepel en hoe staat het ervoor met het aangrijppunt van de koppeling? Vooral wanneer je dringend op zoek bent naar een bestelbus voor je werk, zoals een Ford Transit bijvoorbeeld, wil je natuurlijk niet hebben dat hij na enkele dagen al niet meer start. 

 

Bang om toch een kat in de zak te kopen? Dan is leasen wellicht geen verkeerde keuze, want met leasen kom je nooit voor onverwachte verrassingen te staan. Een betrouwbare Ford Transit lease je door te klikken op: Ford leasen Autolease.nl. Neem zelf eens een kijkje!

 

https://www.autolease.nl/