Renault1916v
Image default
Mode en Kleding

Zo kun je optimaal je auto inpakken voor je volgende roadtrip!

Zo kun je optimaal je auto inpakken voor je volgende roadtrip!

Ach, vakantie. Of je nu naar het strand of de bergen gaat, en of je reis nu twee uur of twee dagen duurt, je moet van tevoren plannen hoe je de auto gaat inpakken. Dankzij verbeterde auto-ontwerpen en het gemak van gadgets zijn autoritten tegenwoordig over het algemeen leuker dan vroeger. Dit geldt ook voor het inpakken van je auto. Waar je heen gaat en wie er op reis gaat, zal een verschil maken in hoe je inpakt. Baby’s hebben meer uitrusting nodig en tieners nemen meer ruimte in beslag. Beide leeftijdsgroepen zullen zich ellendig voelen tijdens een autorit als je niet voorbereid bent. Overweeg deze tips voor het inpakken van de auto voordat je op roadtrip gaat! 

Snacks en maaltijden

Als de kinderen zeggen dat ze honger of dorst hebben, is dat vaak de code voor ‘Ik verveel me’. Wees voorbereid met een opvouwbare koelbox met gezonde lekkernijen. Zo voorkom je dat je een pitstop maakt voor dure, zoute of zoete snacks. Stukjes fruit, snacks ter grootte van pretzels, crackers met dieren en trailmix zijn voedzame en beheersbare keuzes. Kies flessen water en sapzakken met rietjes om de dorst te lessen en de kans op morsen of druppelen te verkleinen. Als je de drankjes van tevoren invriest, kunnen ze helpen om andere dranken en voedsel in de koeler koel te houden, en een smeltend drankje duurt langer om te consumeren. Zo hoef je bovendien niet je portemonnee te pakken om te betalen bij een fastfoodrestaurant!

Bagage organiseren

Aangezien de capaciteit en opbergruimte van auto tot auto verschilt, is de algemene vuistregel om de zwaarste dingen zo ver mogelijk naar voren en zo dicht mogelijk bij de vloer in de bagageruimte te plaatsen. Het doel is om het zwaartepunt laag te houden, het gewicht over de wielen te verminderen en te voorkomen dat de auto topzwaar wordt. In een auto zonder kofferbak moeten lichtere voorwerpen die bovenop de grotere bagage worden bewaard en worden vastgezet, zodat ze niet naar voren vliegen in het geval van een plotselinge stop. En stapel je spullen niet tegen het plafond. De bestuurder moet door de achterruit kunnen kijken. Houd essentiële items (luiers, jassen, verandering van kleding) binnen handbereik en vergeet niet te profiteren van de ruimtes onder de stoelen, een Tommy Hilfiger tas past hier bijvoorbeeld mogelijk onder.

Roadtrips-spellen

Ondanks de dvd’s, draagbare games, muziek en snacks, voelt het altijd alsof het een eeuwigheid duurt om daar te komen. Wanneer je passagiers verveeld beginnen te worden, is dit het perfecte moment om die games en activiteiten uit te voeren die alleen werken op een roadtrip, zoals het kentekenspel waarbij spelers woorden maken met de letters op een kentekenplaat. Afhankelijk van hun leeftijd, zal je publiek, dat in eerste instantie misschien terughoudend is om deel te nemen, waarschijnlijk meedoen met het plezier van games zoals ‘I Spy’, ’20 Questions’ en ‘The Picnic Game’, waarbij spelers hun naam moeten ingeven. alfabetische volgorde wat ze op een picknick zullen brengen. Eventueel kun je ook andere spelletjes meenemen in de tas die je hebt gekocht in de leren tas dames sale.