Renault1916v
Image default
Aanbiedingen

Zo komt u van uw droge ogen af

Zo komt u van uw droge ogen af

 

Droge ogen zijn erg vervelend. Uit onderzoek is gebleken dat maar liefst 2 op de 10 Nederlanders van dit probleem last heeft. Vaak worden droge ogen veroorzaakt door een traanklier die niet goed of onvoldoende functioneert. De meest voorkomende klachten van droge ogen zijn onder meer een wazig zicht en ogen die jeuken, tranen, branderig aanvoelen en/of rood zijn. Ook kan het voelen alsof u zand in uw ogen heeft zitten. Bent u benieuwd hoe u van uw droge ogen af kunt komen? Lees dan zeker even verder. In deze blog delen we enkele handige tips met u.

Knipper regelmatig met uw ogen

 

Door te knipperen maakt het oog extra traanvocht aan. Wanneer u last heeft van droge ogen is het dan ook belangrijk om regelmatig met uw ogen te knipperen. Vooral wanneer u veel en lang naar een beeldscherm kijkt of regelmatig leest, kunt u vergeten om te knipperen. U zult merken dat u sneller last heeft van droge ogen wanneer u naar een beeldscherm staart.

 

Vermijd ruimtes met een airco of waar gerookt wordt

 

Luchtblazers zoals een airco blazen droge lucht de ruimte in. We hoeven u vast niet te vertellen dat dit soort apparaten droge ogen in de hand werken. U kunt dit soort ruimtes het beste vermijden. Hetzelfde geldt voor ruimtes waar gerookt wordt. Om een droge lucht in huis te voorkomen als de verwarming aan staat, kunt u het beste bakjes gevuld met water aan de radiatoren hangen. Zo verdampt de lucht en voorkomt u geïrriteerde ogen.

 

Gebruik kunsttranen of een speciale oogzalf

Afhankelijk van de ernst van de klacht kan de huisarts kunsttranen of speciale oogzalf voorschrijven. Oogdruppels en oogzalf bieden echter slechts een tijdelijke oplossing. Ze bestrijden enkel de symptomen en geven hierdoor alleen gedurende korte tijd verlichting.

 

Laat een IPL-behandeling uitvoeren

Voor een effectieve en langdurige oplossing van droge ogen waarbij de kern van het probleem wordt aangepakt, is het aan te raden om een IPL-behandeling te ondergaan. IPL staat voor Intense Pulsed Light. Bij deze behandeling worden door middel van lichtflitsen de klieren in het ooglid gestimuleerd en komt de productie van traanvocht weer goed op gang. Bij circa 90 procent van de mensen die een IPL-behandeling ondergaan, verbetert de productie van traanvocht aanzienlijk.

 

https://www.optiekvision.nl