Renault1916v
Image default
Auto’s en Motoren

Wil jij een motortrailer kopen?

Bent u van plan binnenkort een motor, scooter, crossmotor, brommer of quad te vervoeren? Dan bent u misschien wel op zoek naar een motortrailer! Wilt u meer weten over motortrailers en welke soorten trailers er zijn, lees dan vooral verder.

 

Wat is een motortrailer?

Een motortrailer is een aanhangwagen speciaal voor het vervoeren van motoren en andere tweewielers. Motortrailers zijn erg veelzijdig en ook geschikt voor scooters, crossmotors, brommers en quads. Het enige waar u rekening mee hoeft te houden is de afstelling van de motorsteunen. Door het verschil in formaat van de diverse voertuigen, moeten de steunen voor een veilig transport even anders afgesteld worden.

 

Aan de hand van een motortrailer kunt u uw motor of andere tweewielers overal mee naar toe nemen. Neem uw motor bijvoorbeeld mee op vakantie of ga er mee naar motorevenementen.

 

Soorten motortrailers

Er bestaan verschillende motortrailers, zo zijn er trailers voor het vervoeren van één, twee en zelfs drie motoren. Afhankelijk van het formaat van de motoren of tweewielers die u wilt vervoeren, zit er altijd een geschikt trailer tussen.

 

Standaard beschikt de trailer over één of twee oprijplaten om de motor gemakkelijk op de aanhangwagen te krijgen. Liever geen losse oprijplaten, dan zijn er ook zakbare aanhangwagens. Bij de zakbare aanhangwagens zakt de laadvloer tot de grond en kan je de motor er zonder oprijplaten gemakkelijk oprijden.  

 

Motortrailers zijn verkrijgbaar in een ongeremde en een geremde variant. Met een ongeremde motortrailer mag u met een ‘normaal’ rijbewijs de weg op. U heeft hiervoor geen speciaal aanhangwagenrijbewijs BE voor nodig. Voor de geremde trailers ligt dit anders. Op de geremde trailers mag u meer gewicht plaatsen, maar moet u voor het rijden met deze aanhangwagen ook beschikken over het aanhangwagenrijbewijs BE. 

 

Maak uw trailer compleet!

Heeft u een keuze kunnen maken, dan kunt u uw trailer compleet maken met een aantal handige accessoires (als spanbanden, reservewielen en motorsteunen) en het vervoeren van uw tweewielers nog makkelijker maken!

https://www.spotgoedkopeaanhangwagens.nl/motoraanhanger