Renault1916v
Image default
Auto’s en Motoren

Wat zijn de voordelen van het kopen van een tweedehands auto?

Ben je op zoek naar een mooie tweedehands auto? Dan kun je met een wat groter budget vaak in een luxere autoklasse terecht komen. Wanneer je een nieuwe auto zou kopen, met hetzelfde budget, ben je beperkt. Terwijl je voor hetzelfde geld een mooiere, maar tweedehands auto. Vaak kun je in Duitsland zelfs wat nieuwere occasions kopen, die nog weinig kilometers hebben gemaakt. In deze blog lees je meer over hoe het in z’n werk gaat om een Duitse tweedehands auto te kopen en wat de voordelen van een occasion precies zijn.

Veel mensen kiezen ervoor om een tweedehands auto in Duitsland te kopen

Tweedehands auto kopen? Dan kun je bijvoorbeeld ook in Duitsland terecht. Wanneer je een tweedehands auto wil kopen van een duurder en luxer merk, kun je in Duitsland vaak goedkoper terecht. Dit komt omdat veel Duitse automerken in het land waar ze vandaan komen al sterk verschillen in prijs met de prijzen die je er in Nederland voor betaald. Je dient er alleen rekening mee te houden dat in Duitsland elke persoon een eigen kenteken heeft en dat dit niet aan de auto gekoppeld zit.

Wanneer je dus een occasion in Duitsland ophaalt, krijg je er geen kenteken bij. Je krijgt er wel papieren bij geleverd, waarmee je de auto in Nederland op jouw naam kunt overschrijven en waarmee je een kenteken voor de auto kunt regelen. Zonder kenteken mag je de weg niet op, dus je moet wel een exportkenteken aanvragen en meenemen, voor je de Duitse occasion gaat ophalen. Verder is het wel handig als je een woordje Duits spreekt, omdat je dan beter met de verkoper van de auto kunt communiceren.

Wat zijn de voordelen van het kopen van een tweedehands auto?

Een tweedehands auto wordt ook wel een occasion genoemd. Tweedehands houdt in dat je geen nieuwe auto koopt, maar dat de auto al één of meerdere eigenaren heeft gehad. Omdat een occasion niet gloednieuw is, betaal je er ook nooit een nieuwprijs voor. Het is interessant om een occasion te kopen, omdat je daarmee geld bespaart. Verder kun je zowel online als bij vak garages terecht voor een tweedehands auto. Vaak kun je de auto direct meenemen, omdat er geen levertijd op zit. Let er wel op dat de auto in goede staat verkeerd en dat je geen miskoop doet.