Renault1916v
Image default
Auto’s en Motoren

Wat is een Type 2 laadkabel?

Bent u op zoek naar een efficiënte manier om uw elektrische auto op te laden? Dan is een type 2 oplaadkabel misschien wel de perfecte oplossing voor u. Maar wat is nu precies een type 2 oplaadkabel?

Een type 2 oplaadkabel is de standaard oplaadkabel die gebruikt wordt om elektrische voertuigen op te laden. Het is een kabel met een type 2 stekker aan het ene uiteinde en een Europese stekker aan het andere uiteinde. Deze oplaadkabel kan worden gebruikt met alle moderne elektrische voertuigen, ongeacht het merk of model.

Het gebruik van een type 2 oplaadkabel biedt verschillende voordelen. Ten eerste is het veilig en betrouwbaar, omdat het ontworpen is volgens strenge Europese normen. Daarnaast biedt deze oplaadkabel een hogere laadsnelheid dan andere kabels, waardoor u uw auto sneller kunt opladen. Bovendien is de type 2 stekker compatibel met de meeste openbare laadpunten en laadpalen, waardoor u uw auto gemakkelijk kunt opladen, waar u ook bent.

Kortom, als u op zoek bent naar een handige en efficiënte manier om uw elektrische auto op te laden, overweeg dan zeker een type 2 oplaadkabel. Het is de standaardkeuze voor veel elektrische voertuigen en biedt tal van voordelen voor elke elektrische rijder.

(length: 194.0 words)

Wat is een Type 2 laadkabel?

De meeste auto’s van Amerikaanse of Europese origine worden opgeladen met een Type 2 laadkabel. De voertuigen hebben aan de voertuigzijde een laadpoort van type 2, die geschikt is voor een stekker van type 2. De stekker voor de voertuigzijde is van het type IEC 62196. Onze laadkabels hebben altijd een stekker van het type 2 voor de zijde van het laadstation of de wallbox/het thuislaadstation aan de muur. Dit geldt ook voor de type 1 laadkabels. 95% van de oplaadpunten in Europa zijn uitgerust met type 2. Als u naar een land reist waarvan u niet zeker weet of een type 2 oplaadkabel de juiste oplaadkabel is, controleer dit dan vóór uw reis en koop zo nodig een adapter.

Mennekes type 2 laadkabel

Een Mennekes laadkabel is hetzelfde als een laadkabel type 2. De laadkabel dankt zijn naam Mennekes aan de ontwikkelaar van de stekker. De populariteit van de laadkabel van dit merk tijdens de pioniersfase van elektrische voertuigen heeft er vervolgens voor gezorgd dat de naam Mennekes populair blijft bij autobezitters die een Type 2 connector aan de zijkant van hun voertuig hebben. De Mennekes-laadkabel werd later de norm voor laadstations in Europa, omdat de capaciteit van Mennekes-laadkabels groter is dan die van laadkabels van type 1. Dit is ook de reden waarom er 3-fasige laadkabels van type 2 en niet van type 1 verkrijgbaar zijn. Met een 3-fasige laadkabel kan uw EV sneller worden opgeladen als de geïntegreerde lader dit ondersteunt. De meeste openbare oplaadstations zijn toch al uitgerust met een 3-fasige oplaadfunctie.

Auto’s met een Type 2 aansluiting

Europese en Amerikaanse auto’s hebben daarom (vaak) een aansluiting aan de autozijde van het type 2. Concreet betekent dit dat onder meer de volgende voertuigen kunnen worden opgeladen met een type 2 laadkabel:

  • Alle Tesla modellen

  • Alle Volvo-modellen

  • Alle BMW modellen

  • Alle Mercedes-Benz modellen

  • Alle Volkswagen-modellen

  • De meeste Renault-modellen

Weet u niet zeker of uw voertuig een Mennekes/Type 2 laadkabel nodig heeft om op te laden? Gebruik onze handige configurator op de homepage voor uw voertuigmodel om onmiddellijk de selectie van laadkabels te krijgen die compatibel zijn met uw voertuig en door Voldt worden aanbevolen.

Conclusie: Een type 2 oplaadkabel is de standaard oplaadkabel voor elektrische voertuigen. Het is veilig, betrouwbaar en biedt een hogere laadsnelheid. De type 2 stekker is compatibel met de meeste openbare laadpunten en laadpalen. Als u op zoek bent naar een handige en efficiënte manier om uw elektrische auto op te laden, is een type 2 oplaadkabel zeker het overwegen waard. Het is de standaardkeuze voor veel elektrische voertuigen en biedt tal van voordelen voor elke elektrische rijder.