Renault1916v
Image default
Auto’s en Motoren

Wat is een autotransporter?

Autotransporter is een service die door sommige rederijen wordt aangeboden. Het is het proces van het laden en lossen van auto’s op en van vrachtwagens of treinen. Deze service kan door de rederij zelf of via een derde partij worden geleverd. Tegenwoordig is het ook zelf mogelijk om auto’s te transporteren doormiddel van een autotransporter. Dit is aanhangwagen die op maat gemaakt is om een auto op te vervoeren. Hierdoor kan je heel gemakkelijk een auto verplaatsen van het ene punt naar het andere punt. Dit is heel handig voor auto’s die kapot zijn en hierdoor niet meer kunnen rijden.

 

Hoe gebruik je een autotransporter?

Een autotransporter is zeer gemakkelijk om te gebruiken. Doordat de aanhanger ontworpen is voor het vervoeren van auto’s, past de auto zeer goed op de aanhanger. Doormiddel van het gebruik van platen kan je de auto gemakkelijk op de autotransporter rijden of duwen. Hierna kan de auto vastgezet worden zodat hij goed op zijn plaatst blijft staan. Tot slot hoef je de autotransporter alleen nog maar te koppelen aan je auto of ander vervoersmiddel om uiteindelijk de auto te kunnen verplaatsen.

 

Verschillende vormen van aanhangers

Naast autotransporters zijn er ook verschillende andere soorten aanhangers. Zo zijn er aanhangers om bagage te verplaatsen, deze worden ook wel bagagewagens genoemd. Voor het vervoeren van boten zijn er speciale boottrailers. Deze werken op dezelfde manier als autotransporters, alleen dan speciaal voor boten. Hetzelfde geldt voor motertrailers, deze hebben een vorm dat motoren hier zeer goed op passen. Om er zeker van te zijn dat de trailers veilig zijn, zijn er speciale accessoires ontworpen om hier mee te helpen. Bij dichte trailers kan er gebruik gemaakt worden van sloten, hierdoor hebben dieven geen kans om binnen te komen. Veiligheidsklemmen, reservewielen en belichting zorgen ervoor dat je veilig op de weg kunt met de aanhanger.

https://www.spotgoedkopeaanhangwagens.nl/autoambulance