Renault1916v
Image default
Bedrijven

Wat betekent APK?

APK is de afkorting van “Algemene Periodieke Keuring”. Je garage Utrecht is in staat om je auto te keuren. Een APK is altijd tijdelijk en moet, afhankelijk van de leeftijd van uw voertuig ieder jaar opnieuw gebeuren. Kiest u ervoor om het onderhoud door de garage Utrecht te laten uitvoeren dan houden ze ook bij wanneer u uw auto opnieuw moet laten keuren. U kunt de APK uit te voeren? Dan houden we naast RDW ook bij wanneer u uw auto opnieuw moet controleren. U kunt de APK keuring Utrecht ook combineren met primaire of secundaire diensten. Praktisch en goedkoop.

Bij een APK keuring Utrecht controleren ze je (bedrijfs-) auto op drie belangrijke punten die verband houden met verkeersveiligheid, milieu en registratie. Gararage Utrecht zorgt ervoor dat uw auto op deze aspecten voldoet aan de Europese richtlijnen. De wet verplicht om je voertuig regelmatig te laten keuren.

Waaruit bestaat de APK-check

De RDW is een belangrijk controlemechanisme bij de uitvoering van APK-keuringen. De afkorting van RDW was oorspronkelijk de afkorting van Rijksdienst voor Wegverkeer, maar heet nu officieel Dienst Wegverkeer. Elke APK-controle omvat drie stappen:

  • Registreer het voertuig bij RDW
  • Voer een APK-controle uit
  • Meld u af bij RDW. U hoeft dit niet zelf te doen. Naast het uitvoeren van APK-controles kan garage Utrecht ook de autoregistratie en uitschrijving bij de RDW regelen.

Waarom is APK-keuring belangrijk

Wanneer er een uitnodiging voor een APK controle in uw brievenbus valt is het tijd om contact op te nemen met garage Utrecht. Het is onverstandig om deze oproep te negeren. APK is verplicht om gevaarlijke situaties op de weg te voorkomen en ervoor te zorgen dat er geen voertuigen in het verkeer zijn die buitengewoon schadelijk zijn voor het milieu. Reageer daarom tijdig op verzoeken voor APK-keuringen, want het aflopen van APK’s of te late keuringen kunnen hoge boetes tot gevolg hebben.

https://www.garagevanderwind.nl/