Renault1916v
Image default
Energie

Waarom een laadpaal kopen?

Tegenwoordig zien we veel elektrische auto’s op de weg. Het is het begin van een duurzamer en milieuvriendelijker voertuig. Als je in bezit bent van een elektrische auto, is het verstandig om een laadpaal te hebben. Een laadpaal kopen is online mogelijk. De elektrische auto rijdt op natuurlijke energie. De energie wordt opgewekt vanuit kleine deeltjes die stroom vervoeren naar het voorwerp dat het nodig heeft. Om te kunnen rijden met elektrische auto is er stroom nodig.

 

Locaties voor een laadpaal

Wanneer je in bezit bent van een elektrische auto, is het fijn om een laadpaal te hebben om op eigen terrein de auto te kunnen opladen. Het kan zijn dat u geen eigen oprit heeft, waardoor de laadpaal op de openbaarweg geplaats moeten worden. In dat geval moet de gemeente waar u in woont toestemming geven de laadpaal te plaatsen. Het is belangrijk om goed de beleidsregels door te nemen voor dat u een laadpaal koopt. Een laadpaal kopen voor bij een openbare parkeerplaats, mag niet zomaar. Hier is een vergunning voor nodig.

 

Type aansluitingen en stekkers

Om de elektrische auto te sluiten op een laadpaal, moet er worden gekeken naar de verschillende aansluitingen en stekkers. Voor de aansluiting wort er gesproken over de 1-fase en de 3 fase. Het verschil tussen de aansluitingen zit in de manier waarop het netbeheer van het huis is aangesloten. Fase 1 heeft een lager laadvermogen als fase 3. Voor de elektrische auto zijn er verschillende stekkers:

–        Type 1: dit is een Yazaki stekker. Deze wordt aangesloten met een laadkabel van uit huis.

–        Type 2: Deze stekker is een Mennekes. Bij de openbare laadpunten wordt er gebruik gemaakt van dit soort stekkers.

–        Type 3: Deze stekker type zie je voornamelijk in Frankrijk en Italië.

 

Een laadpaal kopen online kan helpen om de laadpalen met elkaar te vergelijken. Op die manier kunt u de juiste laadpaal vinden die aansluit op uw automerk.

 

https://laaddirect.nl/

Gerelateerde artikelen

Laadpaal voor Thuis, enkele tips!

Laadpaal kopen

Een laadpaal thuis, altijd een opgeladen auto vanuit huis