Renault1916v
Image default
Energie

Laadpaal voor Thuis, enkele tips!

Overal zien wij het wel: laadpaal thuis. Met een elektrische laadpaal aan huis kan je altijd je auto opladen. Omdat het je eigen laadpaal is sta je nooit meer in de rij te wachten totdat je eindelijk jouw elektrische auto kunt opladen. Maar waar koop je zo een elektrische laadpaal voor thuis? En waar moet je opletten als je een nieuwe laadpaal koopt? In dit artikel proberen wij je hierbij te helpen.

Type laadpalen voor Thuis

Er zijn meerdere type laadpalen voor thuis die je kunt kopen. Ten eerste is het belangrijk of je een laadpaal met één contactdoos nodig hebt of wellicht een laadpaal met meerdere contactdozen. Een laadpaal met meerdere contactdozen maakt het namelijk mogelijk om meerdere elektrische auto’s op hetzelfde moment op te laden. Erg handig als bijvoorbeeld je partner ook elektrisch rijdt.

Vervolgens moet je een keuze maken of je een online of offline laadpaal wilt kopen. Een online laadpaal voor thuis geeft je inzicht in het energievebruik. Deze laadpaal is dan ook gekoppeld aan een dashboard waar je het energieverbruik kunt inzien. Een offline laadpaal heeft deze luxe niet.

Kies wel een geschikte laadpaal thuis

Totslot moet de laadpaal natuurlijk wel geschikt zijn voor jouw elektrische auto. Welke laadpaal geschikt is voor jouw elektrische auto kun je heel eenvoudig online op zoeken (neem bijvoorbeeld een kijkje op wikipedia). Dit kun je bijvoorbeeld doen op de website van Reith Power.

Op de website kan je heel eenvoudig je eigen laadpaal samenstellen. Eerst kies je welke auto je hebt, bijvoorbeeld de Nissan Leaf. Vervolgens krijg je laadpalen te zien die geschikt zijn voor jouw Nissan Leaf. Bevalt een laadpaal jou? Dan kan je heel eenvoudig een offerte aanvragen. Dit allemaal binnen enkele minuten. We zouden zeggen: probeer het! Succes met het kiezen van je nieuwe laadpaal voor Thuis!

http://reithpower.nl/laadpaal/thuis/