Renault1916v
Image default
Auto’s en Motoren

Steiger op een aanhangwagen

Wanneer je vaak werkt met aanhangwagens en je deze ook moet vervoeren, weet je dat het een heel gedoe is om deze te vervoeren. Grote, zware voorwerpen gaan moeilijk in een normale aanhangwagen en andere opties zijn vaak ook niet optimaal. Een steigeraanhangwagen is de juiste oplossing. Wat dit precies is en waarom het fijn is om steigers te vervoeren op een steigeraanhangwagen vertellen we je in dit blog.

 

Wat is een steigeraanhangwagen?

Met een steigeraanhangwagen kan je gemakkelijk je steigers vervoeren. De steigeraanhangwagen mag worden vervoerd met rijbewijs B en heeft een fijne ligging. Door de stabiliteit van de aanhangwagen, zorgt het vervoeren van de steigers voor veel minder schade dan een normale aanhangwagen. Een ander voordeel is het overzicht dat de aanhangwagen biedt. Je kan in één oogopslag zien waar welk onderdeel van de stijger staat, wat er weer voor zorgt dat je efficiënt kan werken, in tegenstelling tot in een normale aanhangwagen of een ander alternatief. Ook zijn steigeraanhangwagens een stuk veiliger dan een normale aanhangwagen of een dak drager, dit komt door de stabiliteit. Hierbij is de kans op schade van de auto en de steigers ook een stuk groter.

 

Waar moet je op letten?

Het is belangrijk om sowieso altijd de veiligheidsvoorschriften goed door te lezen, hierin staat essentiële informatie. Om ongelukken te voorkomen, is het belangrijk dat de steigers goed op de aanhangwagen staan, je moet ze dus goed vastklikken. Om ongelukken te voorkomen moet je er ook voor zorgen dat je rustig rijdt en genoeg overzicht hebt over de weg en op tijd kan ingrijpen. Verder is het belangrijk om genoeg de ruimte te nemen in bochten.

 

https://www.spotgoedkopeaanhangwagens.nl/speciale-aanhangwagen/steigeraanhangwagen