Renault1916v
Image default
Aanbiedingen

Snel je motor theorie halen? Gebruik deze tips

De tijd is aangebroken, jij mag op voor je motorrijbewijs. Helaas staan er nog wel een paar drempels in de weg, voordat het eindelijk zo ver is dat jij dit felbegeerde pasje in handen mag nemen. Je dient namelijk eerst te slagen voor je motor theorie. Hiervoor slagen is echter gemakkelijker gezegd dan gedaan, maar in ieder geval kunnen wij je een aantal handige tips geven die je zeker op weg gaan helpen. Lees dan ook snel verder voor meer informatie.

Onderschat het niet

Veel leerlingen maken de fout om het theorie-examen van het motorrijbewijs te onderschatten. Ze denken namelijk dat ze er wel makkelijk doorheen fietsen, maar wij kunnen je vertellen dat niets minder waar is. Op het moment dat jij dan ook niet goed voorbereid bij het theorie-examen aankomt zal het bijzonder lastig worden om dit examen succesvol af te sluiten. Daarom willen we je meegeven dat het van groot belang is om de stof goed door te nemen. Probeer in ieder geval het leerboek enkele keren door te lezen en maak aantekeningen op het moment dat je hier mee bezig bent. Daarnaast is het verstandig om verschillende oefenexamens te maken, zodat je een beetje een inzicht krijgt in het soort vragen dat je op het examen kunt verwachten.

Deelnemen aan een theoriecursus

Ben jij iemand die praktijkgericht is ingesteld? Dan kan het ook handig zijn om deel te nemen aan een theoriecursus in plaats van de stof zelf te leren. Tijdens zo’n cursus krijg je handige voorbeeldvragen die je zeker zult herkennen op het moment dat je het theorie-examen gaat maken. Daarnaast worden deze lessen in de meeste gevallen klassikaal gegeven, waardoor je ook nog vragen kunt stellen aan de andere leerlingen die aanwezig zijn. Al met al is dit een ideale oplossing voor leerlingen die moeite hebben of gewoonweg geen zin hebben om zelf aan de slag te gaan met het leren van de stof. 

Oefenen

Blijf in ieder geval oefenen totdat je het gevoel hebt dat je de stof volledig onder de knie hebt. Op het moment dat het zo ver is kan je samen met je rijinstructeur het examen aanvragen en kan je met vol vertrouwen richting het CBR gaan.