Renault1916v
Image default
Aanbiedingen

Autoslotenmakers zijn de redding voor buitengesloten automobilisten

Ieder van ons, die een auto bezit, heeft zichzelf weleens buiten de auto gesloten met de sleutels nog in het contact. In dergelijke situaties zou het geweldig zijn als je in plaats van razend op jezelf te worden en je domheid te vervloeken, het nummer van een autoslotenmaker bij de hand hebt. Die kun je dan bellen en vragen om je uit die lastige situatie te halen. Het kan een paar minuten wachten met zich meebrengen als de autoslotenmaker ervaren is en kan tot wel een paar uur duren als je iemand belt, die net begint.

 

Diverse mechanismen om auto’s te vergrendelen

De complexiteit van het vergrendelingssysteem van jouw auto speelt ook een belangrijke rol in de hoeveelheid tijd, die er nodig is om de auto open te krijgen. Sommige auto’s zijn tegenwoordig uitgerust met geavanceerde snufjes. Dus als je een kostbare auto hebt, met de allernieuwste technologische functies erin zoals bijvoorbeeld een automatische vergrendeling, een inbraakwerend mechanisme dat de auto stevig beveiligt bij de minste dreiging van inbraak, kan het wat meer tijd vergen. Als het inbraakalarm echter is uitgerust met sirenes en zwaailichten, draagt dat natuurlijk allemaal bij aan het plezier.

Als je geavanceerde gadgets hebt, die het nummer van de hulpdiensten of van de politie automatisch bellen wanneer het inbraakalarm wordt geactiveerd, wordt de puinhoop alleen nog maar groter. 

Waar het om gaat, is dat de autoslotenmaker die je kiest op de hoogte moet zijn van de meeste van deze dingen over jouw auto en hoe je deze kunt omzeilen om je weer op de weg te krijgen.

 

Wat kun je zelf doen?

 

* Sommige auto’s hebben eenvoudige vergrendelingsmechanismen met centrale vergrendelingsvoorzieningen, die nogal eigenaardig en ouderwets zijn. Deze kunnen worden geopend met een lange liniaal, die door een opening in het zijraam naar binnen kan worden geschoven. Meestal wordt dit gat gemaakt door met veel fysieke inspanning jouw ramen ramen naar beneden te duwen.

* Als je jouw liniaal of een dun stukje metaal of metaaldraad erin hebt geschoven, kun je de ontgrendelingsschakelaar in de goede richting bewegen om jouw auto te ontgrendelen.

* De ontgrendeling toevertrouwen aan een autoslotenmaker, die weet wat hij doet, is natuurlijk altijd de beste oplossing.

 

Slotenmaker.mobi/moordrecht biedt op elk moment van de dag auto-slotenmakersdiensten aan voor jouw gemak en heeft een heleboel andere hulpmiddelen voor slotenmakers tot zijn beschikking.