Renault1916v
Image default
Winkelen

Shein of Sheinside?

Veel mensen zijn in verwarring wanneer het gaat om een van de populairste Chinese webshops op het gebied van kleding, accessoires en overige fashion items. Deze webwinkel is namelijk ooit begonnen met de toch wel wat aparte naam SheInside. Want wat betekent die naam nou eigenlijk, waar staat dit voor? Iets wat overigens voor meer Chinese webshops valt te zeggen: wat denk je bijvoorbeeld van Mini In The Box of Light In The Box? Dat zijn toch ook vreemde namen. Mar hoe dan ook, de Nederlandse consument bleek meer naar het assortiment (en dan vooral de prijzen!) te kijken.

SheInside webwinkel

In de loop van de afgelopen 7 jaar groeide SheInside dan ook stap voor stap uit naar een van de bekende Chinese webwinkels in ons eigen land en ook in België. Maar de vragen over de naam bleven komen. Letterlijk betekent dit “Zij Binnenin” oftwel “in haar” of iets dergelijks.

Je kan je vast voorstellen dat dit niet persé de connatie gaf die wordt gezocht. Kortom tijd voor een verandering!

SheIn vanaf 2018

Twee jaar geleden naam SheInside dan ook eindelijk een beslissing over haar bedrijfsnaam. Deze werd aangepast van SheInside naar SheIn. Dat lijkt verstandig: de naam is nog vergelijkbaar en vervreemd bestaande klanten niet, en nieuwe klanten worden niet meer afgeschrikt met de oude gekke naam.

Vanaf 2018 zie je dan ook dat het vernieuwde SheIn weer goed de marketingkraan heeft open gezet: je komt de webwinkel overal tegen en ook het assortiment is lekker opgefrist. Shein draait weer goed mee en dat zullen we over een week waarschijnlijk wel merken: dan vieren de Chinezen de zelfbedachte feestdag ‘singles day’ en zullen de Chinese webshops weer enorm uitpakken met aanbiedingen die zo goedkoop zijn, dat je denkt: waar doen ze het van?! Kortom meld je aan op de nieuwsbrief van SheIn of check eerst de ervaringen van andere klanten.

https://www.kopeninchina.nl/chinese-webshops/shein/