Renault1916v
Image default
Auto’s en Motoren

Occasions in Drachten, dit moet je weten

Staat u op het punt van het kopen van een nieuwe of gebruikte auto? Dan kan de keuze voor een occasion een goede zet zijn. Occasions kun je krijgen in veel verschillende plekken. Je hebt occasions in Drachten, maar natuurlijk ook op andere plekken. In deze blog wordt uitgelegd wat de voor- en nadelen zijn van occasions. 

 

Wat zijn occasions?

Occasion auto’s zijn voertuigen. Een occasion is een auto die tweedehands is en in het verleden minimaal één eigenaar heeft gehad. De kosten van de auto zijn afhankelijk van het model, het jaar en de staat. De staat van een gebruikt voertuig is een van de belangrijkste overwegingen voor kopers van auto’s. In vergelijking met een verwaarloosd voertuig heeft een goed onderhouden voertuig meer kans om langdurig probleemloos te rijden, met minder problemen en reparaties, waardoor het een investering is die meer waard is. Op basis van de leeftijd van het voertuig valt een oudere auto al dan niet onder de garantie.

 

Voor- en nadelen occasions

De beslissing tussen een gebruikte auto of een gecertificeerd tweedehands voertuig is gebaseerd op uw individuele wensen en financieel budget. De beste methode om tot een goede aankoopbeslissing te komen, is door de voor- en nadelen ervan te onderzoeken. Eén voordeel is de lagere kosten. Een gewoon gebruikt voertuig kan honderden of duizenden dollars minder zijn dan een gecertificeerde occasion met hetzelfde model, merk, model, jaar en model. Dit betekent dat het aantrekkelijker kan zijn als u een beperkt budget heeft. Als u een gecertificeerd gebruikt voertuig kunt kopen, kunt u ook een verbeterd gebruikt voertuig kopen dat door hetzelfde bedrijf is geproduceerd, bijvoorbeeld een duurdere kwaliteitsuitrusting of een duurder model. Extra opties Een voordeel van de aanschaf van een gebruikte auto is dat er meer keuze is. U vindt bijna elk uitrustingsniveau of model bij uw plaatselijke dealer, bijvoorbeeld voor occasions in drachten.

 

Een nadeel van occasions kan zijn de hogere risico’s. Een van de grootste problemen bij het kopen van een gebruikte auto is dat u de kwaliteit niet kent van wat u koopt. Een auto die er aan de buitenkant goed uitziet, kan een puinhoop zijn die veel kan kosten om te repareren. Omdat het niet aan de hoogste normen hoeft te voldoen, kan de auto die te koop wordt gebruikt in elke staat zijn. Maar u kunt erachter komen of een bepaald voertuig de aankoop waard is door een monteur het voertuig te laten onderzoeken. Ook heb je geen garantie. Als de fabrieksgarantie op de auto die je koopt is verlopen, moet je bereid zijn de reparatiekosten uit eigen zak te betalen voor het geval er zich later een probleem voordoet.

https://www.haaimahylkema.nl/occasions-drachten/