Renault1916v
Image default
Mode en Kleding

Moederdag tip: een ketting met de naam van je kinderen

Welke moeder had ze niet? Zo’n bungelende bedelarmband met kinderkopjes van zilver of goud. Toen was het al traditie om de namen van je kinderen aan een sieraad te dragen. Fast forward naar nu zie je dat de mama ketting steeds populairder wordt in de mode. Dat mama’s ook fashionable kunnen zijn, laat het straatbeeld wel zien. Hippe outfit, stoere luiertas en een design draagzak. De hippe moeder weet wat ze wil, en daar hoort zeker een schakelkettinkje bij met de namen van haar kindjes erop voor Moederdag.

Ga je voor zilver of voor goud?

Vraag je een vrouw of ze een goud- of zilver type is, dan krijg je meestal een eenduidig antwoord. Goud kan je dan nog opdelen in geel- of rose goud, maar houdt een vrouw van zilver, dan zal ze niet veel anders erbij dragen. Daarbij is duurzaamheid en prijs ook best een dingetje. Wil je door en door echt goud, dan hangt daar een flink prijskaartje aan. Tegenwoordig heb je ook veel goldfilled en verguld zilver en dat is veel betaalbaarder. Door en door zilver is beter van prijs en blijft een leven lang mooi. Daarbij is het een vrij zacht edelmetaal dat goed bewerkt kan worden, zeker als je namen in zo’n bedel of hanger wil.

Uitstraling met lettertypes

Als een naamketting een droom voor je is, dan is stap twee om te bedenken hoe je die naam erop wil. Wil je per kind een bedel (bijvoorbeeld als je gezin nog niet compleet is en je verwacht uit te breiden), of wil je ze samen op één hanger? En dan zijn er natuurlijk ook nog verschillende lettertypes die een sieraad een heel eigen uitstraling geven. Krullerig of modern, strak of heel robuust. Bij de verschillende online aanbieders kan je vooraf kijken welke letters je het meest aanspreken. Kijk daarbij ook naar het gehele alfabet, zodat je kan zien hoe de letters van jouw kindernamen er precies uit zien. Dan krijg je een goed beeld van het eindresultaat.

Uitbreiden

Het heet niet voor niks mama ketting, dus als je er een kleintje bij krijgt wil je je ketting ook graag uitbreiden. Dat kan met een hangertje, een bedel of een geboortesteentje. Zo’n geboortesteen ketting staat voor de geboortemaand van je kindje en op die manier kan je op een hele voordelige manier je armband of ketting uitbreiden. Maar de naam gestempeld of gegraveerd op een hanger is natuurlijk extra speciaal en persoonlijk. Van zo’n sieraad zijn er geen twee het zelfde en die draag je elke dag met heel veel liefde. Als een echte moederkloek met haar kindjes altijd dichtbij zich.