Renault1916v
Image default
Aanbiedingen

Minder energiekosten? Zo doe je dat!

Schrik je ook altijd van de energierekening? Het is tijd om er wat aan te gaan doen. Er zijn veel manieren waarop je kunt besparen op energie en de kosten zo laag kunt houden. Met deze tips hoef jij je voortaan niet meer voor de energierekening te schamen. 

Zet de verwarming uit
Het gebruik van een verwarming kost veel energie. Het is stukken goedkoper om een lekkere warme trui aan te trekken. Vooral elektrische kachels zonder thermostaat kunnen veel stroom verbruiken. Ze blijven namelijk continu op vol vermogen werken. Ook als de gewenste temperatuur in huis is behaald. 

De boiler is de boosdoener
Je verwacht het misschien niet, maar warm water is vaak de absolute boosdoener van die hoge energierekening. En dan vooral het water dat door de elektrische boiler wordt verwarmd. Een elektrische boiler verbruikt in een gemiddeld huishouden bijna 1.900 kWh per jaar. Dat kost je anno 2021 maar liefst 420 euro. Een alternatief voor de elektrische boiler is de zonneboiler. Je energierekening zal je dankbaar zijn. 

Investeer in ledverlichting
Ook verlichting kost veel energie. Heb jij nog halogeen- en gloeilampen in huis? Vervang die dan voor ledverlichting. Ledlampen zijn tot 90%  energiezuiniger dan halogeen- en gloeilampen. Dit komt doordat gloeilampen maar zo’n 10% van de energie gebruiken om licht te produceren en de rest omzetten in onnodige warmte. Ledverlichting werkt veel efficiënter. Er zijn verschillende soorten ledverlichting, zoals led spots, led lampen en led TL verlichting

Zet apparaten uit
Een slimme energiegebruiker zet zijn apparaten uit als ze niet gebruikt worden. En dan niet in stand-by, maar echt uit. Een elektronisch apparaat verbruikt namelijk nog steeds relatief veel energie in de stand-by stand. Ook een telefoonoplader in het stopcontact zonder aangesloten telefoon verbruikt nog steeds stroom. Super zonde natuurlijk en bovendien is er altijd risico op brand. Een goede oplossing is een stekkerdoos met schakelaar. Zo kan je alle aangesloten apparaten in één keer uitzetten. 

 

https://www.ledlichtstunter.nl/