Hoe ik ben begonnen met mijn lockpick avontuur

Toen ik begon met lockpicking was het nog niet zo bekend. Er waren toen nog niet zoveel leerbronnen te vinden als nu. Tegenwoordig heb je de lockpicking universiteit en dergelijke waar veel gratis informatie in het Nederlands te lezen is.

Ik heb me destijds vooral gericht op youtube video’s. Youtube is sowieso een fantastische bron om van alles te leren. En het mooiste van alles is dat het allemaal gratis is! Ook is het video materiaal, in de meeste gevallen is dat wel wat makkelijker te volgen allemaal dan tekst.

 

Hoe kom je aan een lockpick set?

Mijn lockpick setje heb ik destijds zelf gemaakt van een oud botermes. Met een vijl en een beetje doorzettingsvermogen kom je al aardig ver! Op internet zijn er ook lockpick templates te vinden waarmee je zelf lockpicks kunt maken.

Maar tegenwoordig hebben webwinkels zoals Lockpicks.nl ook al ontzettend goedkope setjes met gratis verzending. Dan is het eigenlijk makkelijk om een setje te bestellen. De energie en tijd die je eraan kwijt bent om er zelf een te maken loopt al makkelijk op en dan weet je ook niet zeker of het setje wel echt goed is.

 

Hoe moeilijk is lockpicking?

Lockpicking is namelijk een lastig iets. Als je er dan niet zeker van bent of je gereedschap goed is dan is het makkelijk om het af te schuiven op het gereedschap.

Terwijl als je goed gereedschap hebt dan weet je tenminste zeker dat het daar niet aan kan liggen wanneer je een slot niet open krijgt met lockpickig!

 

Mijn advies!

Daarom raad ik het beginners altijd aan om een goedkoop lockpick setje aan te schaffen. Deze is onder de 10 euro te vinden en bied een mooi spectrum aan lockpicks voor beginners. Ook zijn ze lekker stevig wat ook niet geheel onbelangrijk is voor beginners.

Bij beginners wil het namelijk nog weleens voorkomen dat er een lockpick afbreekt in het slot. Dan heb je behoorlijk pech want de kans is groot dat het slot dan onbruikbaar is.

Lockpick dus geen sloten die je in gebruik hebt. Anders is het vervelend als het mis gaat..

https://lockpicks.nl/

Auteur