Renault1916v
Image default
Architectuur

Het laten bouwen van een infinity zwembad

Je kent ze waarschijnlijk wel; een infinity zwembad. Vaak zijn ze te vinden in grote villa’s, dure hotels en mooie resorts. Maar steeds vaker zijn ze ook te vinden in een moderne woning. Wanneer je een moderne woning architect hebt dan kiezen ze er steeds vaker en sneller en waar mogelijk voor om een infinity zwembad aan te leggen. De architect moet wel rekening houden met een paar punten. Er moet eerste gekeken worden naar de omgeving van het zwembad. Is er genoeg plaats voor de plaatsing want het zwembad moet het liefst op een verhoging liggen. Wanneer dit niet mogelijk is dan kan er beter gekozen worden voor een standaard zwembad. Dit omdat je zonder verhogen niet het effect ziet van een infinity zwembad. Verder zal er besloten moeten worden welke vorm het zwembad krijgt. Vaak wordt er gekeken om het zwembad op te laten gaan in de omgeving. Als laatste moet je met je architect goed overleggen wat je budget is. Een architect in Arnhem kan je hier bij helpen als je in Arnhem woont.

Prijs van infinity zwembad

Bij het aanleggen van een infinity zwembad kun je kiezen voor verschillende afwerkingen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een ​​sliplaag op de zwembadvloer aan te brengen. Dit zorgt voor een betere grip maar kan blaren veroorzaken. De prijs van infinity zwembaden varieert sterk omdat er rekening gehouden moet worden met de omgeving waarin het zwembad zal worden gebouwd. Met een degelijk zwembad kun je rekenen op zo’n 45.000 euro.

Wat is een infinity zwembad

Een infinity zwembad is een zwembad zonder randen. De infinity zwembad wordt meestal ook een overloopzwembad genoemd. Het is een zwembad dat zo is ontworpen dat het water over de rand kan stromen. Hierdoor ontstaat de illusie dat het zwembad geen randen heeft. De rand is er, maar meestal een paar millimeter onder de zichtbare rand. Vervolgens wordt het water dat op de rand valt opgevangen door de onderste lekbak. Daarom wordt er meestal voor gekozen om het uitzicht op de infinity zwembad zo mooi mogelijk te maken. Het lijkt er dan op dat water en landschap in elkaar overvloeien.

https://www.ihcarchitects.com/architect-arnhem/