Renault1916v
Image default
Bedrijven

Helmond al bezocht?

In de Nederlandse provincie Noord-Brabant, vind je de historische stad en gemeente Helmond. Er wonen bijna 93.000 mensen in Helmond. Vanuit Helmond ben je met ongeveer 20 minuten rijden in Eindhoven en met ongeveer drie kwartier rijden ben je al in Den Bosch. Helmond ligt dus behoorlijk gunstig in Noord-Brabant.

Wat maakt Helmond speciaal?

Wat typisch is voor Helmond, is dat ze een duidelijke historie hebben met betrekking tot de textielindustrie. Ook stond Helmond bekend om de metaalindustrie die er was. Er zijn in Helmond veel straatnamen te vinden die eindigen op wal. Het is een overblijfsel die verwijst naar de voormalige omwalling die er was. Helmond is namelijk een zogenaamde vestingstad, inclusief een kasteel uit de 14e eeuw.

Met name de textielindustrie werd op een gegeven moment minder. Dat gebeurde overal in Nederland. Textiel ging steeds meer naar de lageloonlanden.

Edah museum

Als je een dagje uit wil in Helmond, dan is het Edah museum een echte aanrader. Misschien ken je nog wel de oude Edah supermarkten? Die werden later overgenomen. In het Edah museum vind je een hele oude versie van de supermarkt. Ontzettend leuk om te bekijken. Het museum roept een hele fijne nostalgische sfeer op. Hier waan je je vast even terug in de tijd. Vooral ook de tijd van de kleine kruidenierszaken kun je hier haarfijn proeven. Daarnaast krijg je ook nog eens een heerlijk stukje geschiedenis mee van de vroeger zo welbekende Edah supermarkt.

Slotenmaker Helmond

Vraag je een slotenmaker in Helmond waarom mensen in Helmond wonen? Dan zal een slotenmaker in Helmond vermoedelijk beginnen over de automobielindustrie. Er zijn alleen al 22 bedrijven in Helmond die als toeleverancier werken voor de autobranche. Het begon in 1976 meer te worden, vertelt een slotenmaker in Helmond. Toen voegde VolvoCar dat al in Helmond stond, ook nog een ontwikkelingslaboratorium toe aan het concern.

http://slotenmaker112.nl/slotenmaker-helmond/