Renault1916v
Image default
Auto’s en Motoren

Heb je schade aan je auto tijdens de feestdagen?

Tijdens de feestdagen zijn veel Nederlanders lekker een paar dagen vrij. Kinderen hebben rond deze periode ook altijd vakantie, waardoor er genoeg tijd is om samen wat leuks te gaan doen. Dit gebeurt ook tijdens de feestdagen zelf. Er wordt dan vaak een bezoek gebracht aan familie of vrienden. De kans is groot dat je met de kerst of de jaarwisseling bijvoorbeeld met de auto naar familie afreist. In negen van de tien gevallen verloopt dit zonder problemen. Een ongeluk zit echter in een klein hoekje. Je kunt bijvoorbeeld betrokken raken bij een aanrijding, waardoor jouw autoschade oploopt. Zelfs wanneer jouw auto stilstaat tijdens de feestdagen kan deze nog beschadigen. Zo kan er bijvoorbeeld vuurwerkafval op jouw autoruit belanden. Beschadigt jouw auto tijdens de feestdagen? Wij vertellen je hier hoe je in dat geval het beste kunt handelen!

Laat vuurwerkschade verhelpen

Rond de feestdagen kan er op verschillende manieren schade ontstaan aan jouw auto. De kans op schade is het grootst rond de jaarwisseling. Het vuurwerk dat dan wordt afgestoken, schiet in de meeste gevallen gewoon de lucht in. Vuurwerk kan echter ook tegen jouw auto komen. Dit is bijvoorbeeld goed denkbaar wanneer een pot of vuurpijl omvalt als gevolg van harde wind. De inhoud van een pot wordt vaak met veel kracht gelanceerd. Indien dit tegen jouw auto knalt, ontstaat er mogelijk een flinke kras of deuk. Je doet er in dat geval goed aan om de schade te verhelpen. Een deuk of kras op jouw auto is natuurlijk geen gezicht. De garage bij jou in de buurt kan je hier vast en zeker bij helpen. Wil je de kans op autoschade rond de feestdagen voorkomen? Parkeer jouw auto dan in de schuur of zet hem bijvoorbeeld onder de carport.

Laat een autoruit snel repareren

In de nacht van 31 december op 1 januari wordt er in ons land behoorlijk wat vuurwerk de lucht ingeschoten. Dit zorgt voor een mooi effect, maar er wordt nauwelijks nagedacht over de gevolgen. Wat gebeurt er bijvoorbeeld met de stok van een vuurpijl wanneer deze in de lucht is geknald? Menig Nederlander denkt dat deze verbrandt, maar dat is niet het geval. De houten stok valt namelijk gewoon weer naar beneden. Zo’n stok kan behoorlijk wat snelheid opbouwen in zijn val. Belandt deze vervolgens op jouw autoruit? Dan kan het maar zo dat er een sterretje of barst ontstaat. In dat geval moet je jouw autoruit laten repareren. Dit kan vaak makkelijk en snel, zeker wanneer je dit laat doen door een speciale glasservice. Is de ruit dusdanig beschadigd dat deze vervangen moet worden? Dan ben je een stuk duurder uit. Ben je benieuwd naar autoruit vervangingskosten? Kijk hier dan eerst naar voordat je met een bedrijf in zee gaat. Door een vergelijking te maken kun je namelijk vaak flink besparen op de reparatiekosten van jouw autoruit.

Zorg dat je goed verzekerd bent

Ontstaat er tijdens de feestdagen schade aan jouw auto? Dan is het helaas niet altijd duidelijk hoe dit komt. Bij een aanrijding kun je de kosten mogelijk op iemand verhalen. Maar hoe doe je dit bij bijvoorbeeld vuurwerkschade aan jouw auto? In dat geval is de kans groot dat je zelf opdraait voor de reparatiekosten. Zorg er daarom voor dat je goed verzekerd bent. Je kunt jouw auto in dat geval zonder problemen naar de garage brengen wanneer er schade is ontstaan tijdens de feestdagen. De boel wordt gerepareerd en de verzekering vergoedt (een deel van) de schade. Je hebt hier immers trouw maandelijks premie voor betaald. Het kost jou zodoende zelf niet of nauwelijks geld om schade die tijdens de feestdagen is ontstaan aan jouw auto te laten herstellen!

 

 

 

Advertorial:

Wil jij ook hoger in Google komen?

Online marketing bureau Adbull is de specialist op het gebied van SEO en linkbuilding. We laten graag gratis en geheel vrijblijvend zien wat we kunnen! Vraag direct de Gratis SEO Analyse t.w.v. € 249,- aan. ** Voor webdesigners en marketingbureaus bieden we onze linkbuilding diensten ook white label aan. **

www.adbull.nl