Haal het meeste uit je overgebleven rosbief van de zondagse lunch en gebruik het om gevulde aardappelschillen te maken, samen met een pittige mierikswortelsaus. Dit is een makkelijk maandagavond diner voor vier. Voor dit recept kunt u het beste verse mierikswortel kopen. Ingrediënten
BereidingSTAP 1 Verwarm de oven voor op 200C/hetelucht of 180C/gas 6. Prik de aardappelen rondom in met een scherp mes of een vork, wrijf ze in met olie en wat kruiden en bak ze in het midden van de oven in 1 uur goudbruin en krokant. Koel tot het net warm genoeg is om mee te werken. STAP 2 Snijd de aardappelen in de lengte doormidden en schep het meeste vruchtvlees met een lepel in een kom, waarbij een 5 mm dikke laag aardappel op de schil blijft zitten. Pureer het aardappelvlees met de mierikswortelsaus, zure room, de meeste bieslook en de meeste kaas. Kruid en meng goed om te combineren. STAP 3 Leg de aardappelschillen op een bakplaat en vul ze met het gepureerde mengsel. Verdeel de resterende kaas erover en bak 15 minuten tot de schil knapperig is en de vulling bubbelt en op sommige plekken goudbruin is. De kaas moet volledig gesmolten zijn. STAP 4 Terwijl de aardappelschillen bakken, leg je het overgebleven rundvlees op een vel folie, sluit het als een pakketje en zet het 5-8 minuten in de oven naast de aardappelschillen om door te verwarmen. Beleg de gevulde aardappelen met het rundvlees, een beetje extra mierikswortelsaus, de schijfjes radijs en de resterende bieslook. Neem eens een kijkje op aardappelshop.nl hier kunt u verschillende producten zoals grote Bintje aardappelen of verse krieltjes verkrijgen. |