Renault1916v
Image default
Bedrijven

Fysio- en manueel therapie in Deventer

Fysio- en manueel therapie in Deventer

Veel voordelen zijn beschikbaar voor het publiek door de bredere reikwijdte van fysiotherapie. Het beroep behandelt orthopedische, neurologische en cardiopulmonale problemen bij baby’s, kinderen, volwassenen en ouderen. Veel fysiotherapeuten consulteren in de privépraktijk en we behandelen een breed scala aan aandoeningen. Orthopedische gevallen (dit omvat onder meer sportblessures, fracturen, rugpijn en hoofdpijn om er maar een paar te noemen) zijn de meest voorkomende soorten patiënten die we behandelen in een klinische setting.

Fysiotherapie Deventer voor patiënten met neurologische aandoeningen

Patiënten met neurologische aandoeningen zoals beroerte, multiple sclerose, de ziekte van Parkinson, hersenverlamming en ruggenmergletsel kunnen veel baat hebben bij fysiotherapie Deventer. Sessies zijn gericht op het trainen van spieren, herstel van fijne en grove motoriek, verbetering van het dagelijkse functioneren, herwinnen van kracht en flexibiliteit, leren veilige transfers uit te voeren, herstel en verbetering van het lopen en training in het gebruik van mobiliteitshulpmiddelen.

Fysiotherapie voor kinderen

Voor kinderen met een achterstand is fysiotherapie essentieel om de ontwikkeling te helpen stimuleren. Denk hierbij aan de houdingscontrole verbeteren, kinderen te leren hoe ze hulpmiddelen moeten gebruiken en alles te doen wat nodig is om de functionele onafhankelijkheid van het kind te maximaliseren.

Breng een bezoek aan de manueel therapeut Deventer

Patiënten die moeite hebben met het uitvoeren van hun dagelijkse activiteiten, of die kortademig zijn en een verminderd uithoudingsvermogen hebben, kunnen een aanzienlijk verbeterde kwaliteit van leven bereiken door middel van begeleide oefeningen en weerstandstraining. Interventie omvat ook therapie en lichaamsbeweging door de manueel therapeut Deventer om secreties in de longen te verwijderen, counseling over risicofactoren, voorlichting van de patiënt om toekomstige herhaling te voorkomen en gedragsverandering.

Therapeutische oefeningen voor kracht, het bewegingsbereik en het uithoudingsvermogen

Fysiotherapiebehandeling kan therapeutische oefeningen omvatten om de kracht, het bewegingsbereik en het uithoudingsvermogen te verbeteren en om posturale en spieronbalans, gewrichtsmobilisatie, manipulatie en weke delenmassage te corrigeren, evenals stretch- en triggerpoint-therapie om stijfheid te verminderen en pijn te verlichten.

https://fysiotherapiewh.nl/