Renault1916v
Image default
Bedrijven

Een ongeluk zit in een klein hoekje

Dat een auto botst op een andere auto zijn achterkant komt vaak voor. Hierbij botst een auto tegen de achterkant van de auto voor hem. Er zijn verschillende soorten oorzaken waardoor een ongeluk kan ontstaan. Je kunt deze maar beter weten om ongelukken in de toekomst te voorkomen. Daarom heeft Rijschool Oosterhout deze oorzaken op een rijtje gezet voor je. De meeste ongelukken gebeuren dicht bij huis, dit wordt vaak gezegd en dit is waar! Een ongeluk gebeurt meestal in een straal van vijf kilometer van je huis.

Autorijden en eten tegelijk

Je moet nog ontbijten, maar het is al laat dus doe je dit maar in de auto. Snel met een boterham en een mandarijn schiet je de auto in en ga je op weg. Tijdens het autorijden eet je jouw ontbijt op. Doordat je aan het eten bent tijdens het rijden heb je een stuk minder oog voor de weg. Maar de tegenstelling is met honger rijden, waardoor je ook minder goed op let. Zorg dus dat je voldoende hebt gedronken en gegeten voor je achter het stuur stapt.

Wisselen van zenders

Wisselen van radio zenders zorgt ervoor dat je minder oog hebt voor het verkeer op de weg.

Wat kun je eraan doen om dit te voorkomen? Stel thuis radiozenders in, zodat u tijdens het rijden niet hoeft te multitasken en naar voorkeurszenders hoeft te zoeken. Ook is het handig om de radio op jouw favoriete station in te stellen voordat je gaat rijden. Op deze manier hoef je deze items niet tijdens het rijden te bekijken of in te stellen.

Naar achter kijken

Als je te lang naar achteren kijkt in de spiegel kan dit ervoor zorgen dat er voor je een ongeluk gebeurt.

Hoe kun je dit vermijden? Controleer de achteruitkijkspiegel regelmatig om de verkeersomstandigheden in de omgeving te controleren, maar let niet op andere weggebruikers. Het belangrijkste is: kijk vooruit. Zo rijd je met je auto niet te dicht op je voorganger.

https://www.rijschoolviabreda.nl/rijschool-oosterhout