Renault1916v
Image default
Auto’s en Motoren

De waarheid over autoliftbruggen

Autobruggen lijken qua concept op een autolift, maar worden meestal gebruikt als tijdelijke oplossing voor auto’s die niet over een bepaald obstakel kunnen rijden.

Autobruggen stellen bestuurders in staat om veilig grote obstakels zoals rivieren, spoorlijnen en snelwegen over te steken. Ze laten auto’s ook door krappe ruimtes of nauwe openingen passeren.

Met het toegenomen gebruik van autobruggen is het voor mensen met een handicap veel gemakkelijker geworden om zich in hun voertuigen te verplaatsen en voor hulpverleners om toegang te krijgen tot de plaats van het ongeval.

 

Hoe werkt een automatische hefbrug?

Een autohefbrug is een type brug waar auto’s en vrachtwagens overheen kunnen. Het wordt meestal gebruikt voor het oversteken van rivieren, kanalen en andere waterwegen

Hoe werkt een automatische hefbrug?

Het mechanisme werkt door het midden van de brug op een scharnier omhoog te brengen. Het gewicht van het voertuig drukt aan de ene kant van het scharnier naar beneden, terwijl het gewicht van het water aan de andere kant het optilt. Als hij een bepaalde hoogte bereikt, tilt een elektromotor die kant op zodat hij weer naar beneden kan zwaaien.

 

Wat zijn de voordelen van het gebruik van autohefbruggen?

Autoliften zijn een geweldige manier om uw auto de lucht in te krijgen zonder dat u zich zorgen hoeft te maken dat u eronder komt. Ze zijn ook een geweldige manier om ervoor te zorgen dat u uw auto niet beschadigt terwijl u hem probeert te repareren.

Autoliften zijn een stuk goedkoper dan het gebruik van kranen, en ze zijn ook handiger omdat ze bijna overal kunnen worden geïnstalleerd. Bovendien hebben ze het extra voordeel dat ze u meer ruimte geven voor opslag in uw garage of oprit.

Autoliften kunnen ook helpen bij autoreparatie en -onderhoud, maar ook bij het sleutelen aan auto’s die gerepareerd of afgesteld moeten worden.

Autoliften kunnen voor verschillende doeleinden worden gebruikt, waaronder:

– Automontage: het is gemakkelijker om uw voertuig in elkaar te zetten als het op de grond staat, in plaats van te proberen het te doen terwijl het op het dak staat.

– Reparatie: als u in uw garage aan uw auto werkt en deze moet optillen, kunt u een autolift gebruiken in plaats van kriksteunen. Dit is ook handig als u onderdelen moet vervangen zonder al te veel ruimte in te nemen.

 

https://wolftools.nl/product-categorie/hefbruggen/