Renault1916v
Image default
Auto’s en Motoren

De voordelen van een tweedelig motorpak

Een motor is niet compleet zonder een goede, sportieve outfit die je beschermt tijdens het rijden. Je kunt kiezen voor tweedelige motorpakken, maar je hebt ook de optie voor een overall motorpak bestaande uit één deel. Welk pak het beste is voor jouw situatie, hangt af van het type motor dat je rijdt, in welk weer je rijdt, je rijstijl en je voorkeur. Toch hebben tweedelige motorpakken zo hun voordelen, onafhankelijk van je situatie. Lees er hier meer over!

De weersomstandigheden

Een pak dat uit twee delen bestaat heeft het voordeel dat je hiermee in wisselende weersomstandigheden kunt rijden. Motorkleding Outlet verkoopt bijvoorbeeld pakken met ritsen die je kunt openzetten in warmer weer, waardoor het pak gaat ventileren en je comfortabel kunt rijden in warme temperaturen. Natuurlijk heb je voor extreme uiterste in weersomstandigheden een ander pak nodig, maar met een tweedelig motorpak kom je al een heel eind. Een overall, of ééndelig pak, zijn oorspronkelijk bedoeld voor motorracen. Het is ideaal voor een hete dag, maar tegen de kou zijn ze vaak minder goed bestand.

Het gemak van twee delen

Een tweedelig pak heeft het voordeel dat je het gemakkelijker aan- en uittrekt. Wanneer je motor rijdt voor de lol, naar het werk, of andere casual gelegenheden is een tweedelig pak een stuk handiger. De broek en de jas kun je los van elkaar dragen en kan je dus ook combineren met andere motor kledingstukken bij temperatuurwisselingen. Ook wanneer je even op een terrasje gaat zitten, is een tweedelig pak wel zo handig. Binnen een mum van tijd heb je het uitgetrokken. Bij een tweedelig pak heb je ook een grotere kans dat het pak goed past, terwijl het bij een eendelig pak even zoeken kan zijn totdat je er een gevonden hebt die perfect om je lichaam heen past.

Uitzondering: het circuit

Op een circuit is het verplicht een leren pak te dragen en in de meeste gevallen is een eendelig pak vereist. De reden hiervoor is dat een eendelig motorpak altijd nog veiliger is dan een tweedelig pak. Bij motorrijden is de kans dat je valt aanwezig, en een tweedelig pak kan je hierbij net iets minder goed beschermen. Al zijn er nu wel ontwikkelingen zoals een ingebouwde airbag in een motorpak die allebei de pakken nog veiliger maken. Een andere reden dat een circuit vraagt om een eendelig pak is dat het motorrijden op een circuit een andere rijstijl behoeft. Bij deze rijstijl zit je vaak voorovergebogen en moet je heel flexibel in beweging zijn. Vraag jezelf dus allereerst af in welke omstandigheden je motor gaat rijden alvorens je een pak kiest. Ben je momenteel op zoek naar een tweedelig motorpak? Ga dan online op zoek naar een betrouwbare verkoper, en bescherm jezelf tijdens de rit!