Renault1916v
Image default
Tweewielers

Daarom moet je een ART 3 schijfremslot kopen voor een scooter

Bij scooteronderdelenshop.com komen er regelmatig vragen binnen over de aanschaf van scootersloten. Er zijn verschillende types, modellen en prijsklassen. Moet je kiezen voor een goedkoop of juist het duurste slot? Is goedkoper automatisch slechter, is een kabelslot voor jouw fiets goed genoeg voor jouw scooter? Kortom, veel vragen met minstens zoveel antwoorden. Op deze pagina geven we vijf antwoorden op vragen en opmerkingen die we regelmatig ontvangen over het populaire schijfremslot, en het belang van een ART 3 keurmerk. Lees verder om te zien om jouw vraag hier bijstaat.

 

Andere vragen? Stel ze gerust via scooteronderdelenshop.com.

 

1. Het ART keurmerk voor sloten

Stichting ART is een Nederlandse stichting die diefstal van tweewielers wil terugdringen door onder andere sloten te keuren op betrouwbaarheid. Een nieuw schijfremslot dat op de markt verschijnt hoeft bij wet niet gekeurd te worden, het ART keurmerk biedt wel een goede indicatie van betrouwbaarheid. De rating loopt van ART 1 tot ART 5, waarbij ART 1 de laagste rating is en dus minder betrouwbaar, tot ART 5 die juist zeer betrouwbaar is. Voor een scooter wordt meestal gekozen voor een ART 3 schijfremslot in de webshop.

 

2. Een ART 3 slot kopen tegen diefstal

Je bent verplicht een WA verzekering af te sluiten op jouw scooter, een diefstalverzekering is optioneel. Wanneer je een luxe Vespa rijdt is het geen overbodige luxe, je moet deze scooter dan wel goed op slot zetten. Een kabelslot met een ART 2 keurmerk zal een dief wellicht ontmoedigen om een eenvoudige fiets te stelen, maar niet een luxe scooter. Daarom kun je beter een ART 3 gekeurd schijfremslot kopen.

 

3. Een ART 3 slot aanschaffen voor de verzekering

Verzekeraars stellen ART 3 als minimum voor een scooterslot, ze ondersteunen zelf ook dit Nederlandse keurmerk. Ze kijken niet of jouw slot goedkoop is of juist duur, maar of deze voldoet aan het keurmerk. Als je kunt aantonen dat jij een nieuw ART 3 slot gebruikt voor jouw scooter kom je later niet in de problemen met de verzekering wanneer je toch jouw scooter zou verliezen aan een dief met heel veel geduld.

 

4. Een schijfremslot kopen voor het formaat

Beugelsloten en kettingsloten zijn doorgaans zeer betrouwbaar met waarderingen tot ART 5. Ze zijn ook groot en zwaar, terwijl een bescheiden ART 3 schijfremslot heel compact is en toch betrouwbaar. Dat kan omdat je de schijfrem van de scooter blokkeert waarmee zelfs een stukje rollen onmogelijk wordt gemaakt. Het schijfremslot is lekker compact en licht om mee te nemen, heel handig als je geen groot opbergvak in jouw scooter hebt.

 

5. Een nieuw schijfremslot aanschaffen online

Laten we duidelijk zijn; een nieuw schijfremslot vind je goedkoop in de webshop van scooteronderdelenshop.com. Je kunt zoeken op type en ART rating, zo vind je snel het juiste scooterslot voor jouw scooter. Je kunt uiteraard ook sorteren op prijs, vergeet niet dat een verzekeraar naar de ART 3 rating kijkt, niet naar het prijskaartje! Je kunt voor extra beveiligingen wel kiezen voor een alarmsysteem in het schijfremslot, dan weet je zeker dat jouw scooter veilig staat.

 

Bekijk alle opties direct in de webwinkel van scooteronderdelenshop.com.