Renault1916v
Image default
Sport

Beste fitnessapparaat

Wat is het beste fitnessapparaat?

Wanneer je thuis wat actiever wilt sporten dan is het een verstandige keuze om een fitnessapparaat in huis te halen. Maar die keuze is niet altijd even gemakkelijk. Eerst en vooral moet je een type apparaat kiezen. Ga je voor een loopband of een crosstrainer? Of misschien toch een hometrainer? Wat is nu het beste fitnessapparaat voor thuis in jouw geval?

En als je dan weet welk type apparaat je wilt aanschaffen, waar moet je dan op letten? Het is maar te gemakkelijk om in de trucken van de marketing van sommige merken te vallen. En dan zit je thuis met een apparaat waar je niet tevreden van bent en bijgevolg nooit meer gebruikt. Met een beetje geluk kun je je tweedehands fitnessapparaat nog verkopen al is die kans ook redelijk klein.

 

Welk type kies je best?

Eerst een vooral moet je dus kiezen tussen de verschillende type apparaten. Enkele keuzemogelijkheden hierbij zijn:

  • Hometrainer
  • Crosstrainer
  • Beste loopband
  • Roeitrainer
  • Krachtstation
  • Spinningfiets

Een gemakkelijke oplossing om te weten te komen welk type je best kiest, is door naar een sportschool te gaan en daar de verschillende apparaten te proberen. Eenmaal je gevonden hebt op welk apparaat je het liefst traint, kun je binnen dat type apparaten op online onderzoek gaan om zo het beste model te vinden.

{{externalimage}

Hoe doe je online onderzoek?

Een eenvoudige manier om te weten te komen of het apparaat dat je voor ogen hebt een goede koop is, is om het model op te zoeken in Google. Bij de reviews kom je dan te weten of het een degelijk model is dat z’n geld waard is of niet. Zo kun je bijvoorbeeld de pagina vinden Focus Fitness Fox 3 crosstrainer review of de pagina Fit Bike Ride 2 Hometrainer review. Daar haal je waardevolle informatie uit die verkopers in de winkel je niet zullen meedelen. Verkopers zullen namelijk enkel de goede punten benadrukken en de slechte punten van een model achterwege laten.

Bovendien zijn verkopers in winkels vaak geneigd je naar duurdere modellen te loodsen. Hoewel het vaak klopt dat duurdere modellen van betere kwaliteit zijn, is dat niet altijd wat je nodig hebt. 

Soms mag een apparaat best een stuk goedkoper zijn en wat inboeten aan kwaliteit als het daarbij nog steeds aan je wensen voldoet..

 

 

https://www.love4fitness.nl