Renault1916v
Image default
Mobiliteit

Ankers en toebehoren

Bent u in het bezit van een boot? Dan mag een anker en toebehoren niet missen aan boord. Een anker behoort namelijk tot de standaarduitrusting voor iedere boot. Desondanks dat er zonder vaarbewijs geen verplichting geldt om deze aan boord te hebben. Een anker komt altijd goed van pas. Bent u zich aan het oriënteren op het gebied van ankers? In deze blog leest u meer over ankers!

Ankeren

Wist u dat ankeren echt heel leuk kan zijn? Wanneer u rondvaart op een stille plas, met ondergaande zon kunt u weer ontwaken in de frisse ochtenddauw. In tegenstelling hierop kan het ankeren ook noodzaak zijn. Bijvoorbeeld bij veel wind, pech en een naderende lagerwal kan een anker het verschil maken. In alle gevallen is het wel zo geruststellend om een betrouwbare anker aan boord te hebben. 

 

Het juiste anker

Om uw boot goed vast te leggen heeft u een anker en ankerlijn nodig. Op deze manier bent u ervan verzekerd dat de boot vast blijft liggen en kunt u heerlijk meedeinen op de golven. Bij het aanschaffen hiervan is de juiste ankerlijn van groot belang, let hier dus goed op. Een ankerlijn met lood heeft als voordeel dat het een verzwaard gewicht heeft, er is hierbij namelijk lood in de lijn gevlochten. Wanneer u een anker gaat kopen moet u goed letten op het gewicht dat u nodig heeft voor uw boot. Ankers zijn allemaal voorzien van een opening waarmee ze te verbinden zijn met een ketting of lijn. Er zijn verschillende ankers voor zeilboten, sloepen, rubberboten, roeiboten en motorboten. Welk soort anker u nodig heeft hangt onder andere af van de bodem waar u de boot anker. Zo vraagt een zachte bodem om een groter en zwaarder anker dan een harde bodem. Naast een anker is het ook raadzaam om een ankerketting te kopen zodat het gewicht van het anker goed gedragen kan worden.

 

Alles voor uw boot bij Boottotaal

Het juiste anker en andere toebehoren voor uw boot zijn van groot belang, zeker wanneer u er regelmatig op uit trekt. Wilt u online ankers en toebehoren aanschaffen? Bij de partij Boottotaal vindt u alle benodigdheden om veilig te varen. Naast ankers en toebehoren vindt u hier ook alles op het gebied van veiligheid, navigatie, motoren en kleding.

Online ankers en toebehoren kopen

Schaf nu ook gemakkelijk en snel ankers en toebehoren aan bij Boottotaal. Boottotaal verzekert u van een snelle verzending en optimale garantie. Heeft u vragen over het kopen van een geschikt anker voor uw boot? Vraag het de specialisten van Boottotaal gerust. Zij helpen u graag bij uw zoektocht naar de juiste ankers en toebehoren.

 

https://www.boottotaal.nl/