Renault1916v
Image default
Dienstverlening

Alle voordelen van Tens op een rij

Gewrichtspijn, hoofdpijn, littekenpijn en rugpijn. Als jij er acuut of structureel last van hebt, zou je TENS kunnen uitproberen. De techniek heeft zijn werking inmiddels meer dan bewezen. Het is een eenvoudige en veilige methode die ook in ziekenhuizen wordt toegepast. Tens staat voor Transcutane Elektrische Neuro Stimulatie. Het Tens apparaat bestaat uit een kastje en een aantal elektrodepleisters. De pleisters plak je op je huid ter hoogte van de pijnlijke plek. Op het kastje kun je een bepaald programma kiezen. Zodra je op start drukt geven de elektroden lichte impulsen af. Je voelt aangename trillingen op de huid. Sommige mensen beschrijven het als kriebelend, anderen als kloppend. De Tens sensatie zorgt er in ieder geval voor dat je iets anders voelt dan de pijn waar je zo’n last van had. In plaats van pijnprikkels ontvangen je hersens de Tens prikkels. Je zult merken dat niet alleen de pijn afneemt, maar dat je ook ontspant.

Fysiotherapeuten en verloskundigen werken met de Tens producten

Fysiotherapeuten en ook verloskundigen vertrouwen op de tens behandeling. Zwangere vrouwen ervaren dat klachten als zware benen, misselijkheid en rugpijn afnemen dankzij Tens. Tegenwoordig zijn er verschillende varianten van de Tens, die je online kunt bestellen. In de bijgeleverde gebruiksaanwijzing wordt stap voor stap uitgelegd hoe het werkt. Voordat je je eigen Tens koopt is het zinvol te overleggen met bijvoorbeeld je huisarts of pijnspeciallist. Hij / zij kent jouw situatie en kan persoonlijk advies geven. Een recept of doorverwijzing heb je niet nodig voor een Tens apparaat. Hoe vaak en hoe lang je de Tens gebruikt, zal van persoon tot persoon verschillen. Dit hangt onder meer af van de soort pijn, de intensiteit van de pijn en hoe gevoelig je bent voor de Tens-werking. Soms verdwijnt de pijn helemaal. In andere gevallen wordt een sterke afname van de pijn ervaren.

Heb jij nog vragen over Tens? Op www.tens.nl staan antwoorden op veel gestelde vragen. Zit je vraag daar niet tussen, dan kun je contact opnemen met Schwa Medico Nederland BV. Hierbij de adres- en contactgegevens:

Koningin Julianaplein 10
3931 CK Woudenberg
(033) 465-5064
info@schwa-medico.nl.

https://tens.nl/

Gerelateerde artikelen

TENS, zorgt voor pijnvermindering voor, tijdens en na de bevalling

Deuren, kozijnen, hang- en sluitwerk: u bestelt het allemaal via Mijndeurenwinkel.nl

Sarcasme – het is niet altijd grappig – creatieve agressietechnieken die pestkoppen gebruiken bij he