Renault1916v
Image default
Auto’s en Motoren

Voordelen elektrische fietsen: waarom ook jij een e-bike wilt

Elektrische fietsen zie je steeds vaker terug in ons straatbeeld. Deze handige fiets geeft trapondersteuning en maakt het maken van een fietstochtje een heerlijk ontspannen ervaring. Met een e-bike hoef je je niet meer zorgen te maken over de wind, heuvels of lange afstanden.

Hebben we je nog niet overtuigd om op een elektrische fiets te stappen? De onderstaande pluspunten van elektrische bikes zullen je doen twijfelen.

Ga sneller met een elektrische fiets

Eén van de redenen waarom Nederlanders hun fiets thuis laten staan, is het idee dat alles met de auto sneller is. Om grote snelheden te behalen op een standaard fiets, zul je flink door moeten trappen. Dit is niet voor iedereen weggelegd. Tip: goede en goedkope elektrische fietsen totaal overzicht FNF

Elektrische fietsen maken het mogelijk om een aardige snelheid te behalen, zonder dat je lichaam fit hoeft te zijn. Dankzij de aanwezigheid van een motor, welke zich bij de trappers, het achterwiel of het voorwiel bevindt, en een accu krijg je op een e-bike een steuntje in de rug.

Op een elektrische fiets kun je net snel gaan als op een normale fiets, maar zonder de benodigde inspanning. De motor past zich aan jouw snelheid aan. Als je harder fietst, zal de motor ook harder werken. Het behalen van hoge snelheden is met een elektrische fiets een stuk makkelijker.

Keuze uit fietsroutes neemt behoorlijk toe

Een fietstochtje maken kan erg leuk en ontspannend zijn. Helaas is het vaak zo dat de routes die het meeste te bieden hebben op het gebied van bezienswaardigheden tevens de meest uitdagende routes zijn. Weer, wind, heuvels en lange afstanden kunnen redenen zijn om een fietstocht af te blazen.

Met een elektrische fiets is dit nergens voor nodig. Deze belemmeringen zijn met een e-bike te overwinnen zonder dat je flink door moet trappen. Heel Nederland verkennen per fiets is nu voor iedereen toegankelijk!

Fietsen nu ook voor grotere afstanden

De fiets wordt voornamelijk gebruikt voor korte afstanden. Met de elektronische fiets is daar verandering in gekomen.

Het afleggen van een lange afstand op een fiets neemt doorgaans een aanzienlijk deel van de dag in beslag. Zeker wanneer je niet gewend bent om lange afstanden af te leggen, zul je niet voortdurend op een hoog tempo kunnen doorfietsen. Speciaal voor moeders: electrische moederfiets in de aanbieding!

Een elektrische fiets is sneller en vereist bovendien minder inspanning.Laat de auto dus een keer in de garage staan.

Elektronisch fietsen is voor iedereen

Fietsen is gezond voor het lichaam en voor de ziel. Het geeft je de mogelijkheid om van de omgeving en van de buitenlucht te genieten. Ondertussen beweeg je van jouw beginpunt tot de eindbestemming.

Helaas is fietsen op een normale fiets niet voor iedereen een oplossing. Als je wat ouder bent, last hebt van je gewrichten of een slechte conditie hebt, dan is een ritje met de fiets een hele onderneming. Een e-bike biedt de oplossing.