Renault1916v
Image default
Auto’s en Motoren

Welke motorhelm kopen?

Een motorhelm kopen kan een lastige taak zijn. Dit komt omdat er veel verschillende soorten helmen zijn en niet iedereen dezelfde helm fijn vindt zitten. Als je dit uit wilt zoeken, is het handig om eerst een aantal helmen te proberen. Bij Termaat motoren kun je dit bijvoorbeeld doen. Naast helmen te kunnen passen, wordt je hier ook nog eens geholpen bij het uitzoeken van een helm.

Verschillende soorten motorhelmen kopen

Er zijn drie verschillende soorten motorhelmen. Een open helm, een integraalhelm en een systeemhelm. Een open helm is de meest toegankelijke helm voor mensen die graag met warm weer rijden, een bril hebben of snel een claustrofobisch gevoel hebben. Omdat deze helm zo open is, geeft het een heerlijk gevoel van vrijheid om met deze helm op te rijden. Maar je hebt wel het gevaar van windgeruis en vliegjes of stenen. Daarom is het handig om hierbij een bril te kopen die je op kunt doen tijdens het motorrijden.

Een integraalhelm is de meest beschermende helm. Een integraalhelm beschermd niet alleen je hoofd, maar ook je kin en de rest van je gezicht. Dit komt omdat het de meest gesloten helm is. Aangezien de helmen zo dicht zijn, zitten er allemaal gleufjes en schuifjes op de helm om te ventileren. Dit maakt best veel lawaai.

Een systeemhelm is een combinatie van een open helm en een integraalhelm. Het voorstuk van de helm is namelijk naar boven te klappen. Als je dit doet heb je een open helm. Wanneer het voorstuk naar beneden is geklapt krijg je een integraalhelm. Het nadeel aan deze helm is dat het mechanisme best zwaar is en als ze opgeklapt zijn, vangen ze aardig wat wind.

Hulp bij je keuze

Het kiezen van een helm kan best een lastige keuze zijn. Daarom is het prettig om hier hulp bij te krijgen. Bij Termaat motoren krijg je de hulp die je nodig hebt bij het uitzoeken van een helm. Dit is als beginnende motorrijder ideaal, aangezien je dan nog niet direct weet welke helm je prettig vindt om te dragen.

Gerelateerde artikelen

Met Motorcursus.nl slaag je in 1 dag voor het CBR examen

Waar je op moet letten bij hardware tuning van je auto

Besparen op je nieuwe auto? Wat dacht je van een tweedehands Renault importeren