Renault1916v
Image default
Auto’s en Motoren

Past een auto lease bij jou?

De meesten onder ons kopen graag een auto. Maar een auto leasen wordt ook meer en meer populair. De kosten hiervoor zijn wel iets hoger per maand, maar het is dan wel zeker dat jij in een nieuwe auto kunt rijden. Maar waar zal je op moeten letten wanneer je een voertuig wil leasen?

Klopt het financiële plaatje?

Voor wie een auto wil leasen zal eerst naar de uitgave en inkomsten moeten kijken. Een voertuig leasen is namelijk niet voor iedereen mogelijk. Je zult er rekening mee moeten houden dat een aanvraag ook afgewezen kan worden. Dit kan vaak liggen aan eerder gemaakte schulden of niet betaalde rekeningen. Bekijk dus eerst goed wat jouw financieel patroon is voor je een aanvraag indient.

Bekijk het voertuig

Nadat jouw gegevens zijn gecontroleerd kan je een auto gaan leasen. Het financiële plaatje is hier ook belangrij: wat is het budget dat je kan besteden? Hierna rest dan nog wel de vraag welk voertuig je wil leasen. Een geschikte leasing particulier Audi realiseren? Of toch een andere auto die wat kleiner is? De keuze aan auto’s die je kan leasen als particulier is erg breed.

Als particulier leasen?

Voor de zakelijke markt is het mogelijk om eenvoudig een voertuig te leasen waar je vervolgens mee op stap kunt gaan. Echter is het net zo eenvoudig voor een particulier om een auto te leasen. Een auto leasen als particulier is eigenlijk hetzelfde, al wordt er dan gekeken naar jouw geschiedenis en de inkomsten op dat moment. Bij een zakelijke lease wordt ook gekeken naar de omzet van de afgelopen periode. 

Vraag altijd een proefrit aan!

Jij hebt bij een garage een voertuig gevonden dat je graag wil leasen? Dan is het van belang om de aanvraag in te dienen met de gevraagde gegevens. Dit zal worden getoetst en gecontroleerd. Is het goedgekeurd? Dan zal je hier vrij snel bericht van ontvangen om de leasing in werking te zetten. Vergeet alleen niet wanneer je een voertuig wilt gaan leasen om eerst een proefrit aan te vragen. Want pas dan weet jij zeker of dat het voertuig past bij jou. Daarna betaal jij maandelijks een vast bedrag om je auto te leasen. Een auto leasen als particulier is niet alleen eenvoudig te realiseren, maar jij rijdt dan ook oprecht in een nieuwe auto. Super tof, toch?