Renault1916v
Image default
Entertainment

Moppen Tappen, Wie doet het nog?

We hebben het idee dat de ouderwetse mop steeds meer uit de mode raakt. Wanneer we kijken naar hedendaagse professionals op het gebied van comedy worden grappen al snel in verhalende vorm vertelt. Er lijken nog maar weinig comedians te bestaan die een ouderwetse grove mop vertellen. Een uitzondering hierop is de B rit Jimmy Carr. De ene mop volgt de andere in rap tempo op met als enige onderbreking het ezel achtige gelach van de comedian zelf.

Moppen in het Dagelijks Leven

Ook in het dagelijks leven hoor ik zelden iemand een mop vertellen. Misschien ligt dit aan de omgeving waar ik me bevind. Misschien is het gewoon echt uit de mode. Zelf vind ik het altijd wel leuk om een paar moppen achter de hand te hebben.

Wellicht zijn veel moppen ook niet meer van deze tijd. Persoonlijk vind ik dat veel ouderwetse moppen toch vaak een bepaalde doelgroep zwart maken. Dit gaat dan vaak om een minderheid. Of het nu gaat over Turkse mensen, donkere mensen of om homoseksuelen. Veel moppen hebben ook een ernstig vrouw onvriendelijke aard. Zelf ben ik ook niet echt fan van dit soort moppen.

Tijd voor Iets Nieuws

Is het dan niet tijd voor wat nieuwe moppen. Grappen die politiek enigszins correct zijn en toch leuk. En wie moet deze dan gaan bedenken? Zelf denk ik niet dat ik grappig genoeg ben om met een heel arsenaal aan moppen aan te komen. Ik kan er een aantal naar het Nederlands vertalen van Jimmy Carr. Misschien kennen jullie wel een aantal goede moppen, die niet racistisch of stereotyperend zijn. In dat geval hoop ik dat je ze met ons wilt delen.