Renault1916v
Image default
Woning en Tuin

LVT: uw moderne vloer

Tegenwoordig heb je een overvloed aan alternatieven als het gaat om het decoreren van je vloer. Een vinyl visgraat vloer is een van de methodes die toegepast kunnen worden. Omdat deze vinylvloeren van PVC zijn gemaakt, zijn ze geschikt voor gebruik in verschillende omgevingen, waaronder badkamers, keukens en zelfs commerciële omgevingen zoals kapsalons en yogastudio’s. LVT is uw uitstekende alternatief voor houten vloeren in elke situatie waar vocht een probleem kan zijn. Bovendien zorgen de talrijke lagen voor structurele stabiliteit, waardoor het product plat op de grond blijft liggen zonder nat te worden of uit te zetten als gevolg van blootstelling aan water.

 

Dun en toch sterker

Vanwege hun grote dichtheid en sterkte kunnen luxe vinyltegels zo dun worden gemaakt als ze zijn. Aangezien 4 mm gecomprimeerd vinyl veel sterker is dan 8 mm HDF-hout, is er geen reden om ze dikker te maken dan ze al zijn. LVT-vloeren zijn verkrijgbaar in verschillende diktes van 2 mm tot 8 mm. Ze hebben ook vaak verschillende toplagen, variërend van 0,1 mm tot 0,6 mm dik. Hoewel het onbelangrijk lijkt in vergelijking met laminaatvloeren die doorgaans 7-12 mm dik zijn, is het toch significant. Bovendien zorgt een slanker profiel ervoor dat bestaande armaturen zoals plinten, douchebakken en andere soortgelijke items minder worden verstoord.

 

Installatiegemak

Er zijn twee primaire methoden voor het installeren van een LVT-vloer. Er is bijvoorbeeld een losliggend kliksysteem dat vergelijkbaar is met het leggen van een laminaatvloer, maar het vereist een specifieke LVT-ondervloer. U kunt ook lijmsystemen gebruiken waarvoor gespecialiseerde LVT-lijmen nodig zijn. Beide vormen van plaatsing vereisen het gebruik van een volledig vlakke ondervloer. Ze zijn al meer dan in staat om te worden gebruikt in zakelijke omgevingen met veel verkeer, en dit is precies waar ze meestal voor worden gebruikt. Voor stapsgewijze instructies voor het installeren van LVT-vloeren, kunt u op internet veel handleidingen vinden over het installeren van LVT-vloeren. Voor degenen die niet zeker weten of ze kunnen installeren, kunt u ook deskundige services boeken die u zullen helpen gekwalificeerde LVT-installateurs in uw regio te vinden.