Een occasion kopen zonder zorgen

Een occasion kopen is ingewikkelder dan het lijkt maar met een aantal handige tips vanuit dit artikel wordt het wellicht minder lastig. Veel consumenten hebben de afgelopen jaren de keuze voor een occasion genomen in plaats van een nieuwe auto. De economische crisis als ook de bezuinigingen op het wagenpark bij bedrijven hebben de tweedehands auto populairder gemaakt dan ooit tevoren. Toch is het kopen van een tweedehands auto niet zo eenvoudig. Hoe weet je of de auto betrouwbaar is en wat is de historie van het voertuig. Wellicht na het lezen van dit artikel na onderzoek over occasions arnhem een aantal nieuwe inzichten die uw aankoopbeslissing kunnen vereenvoudigen.

Vergelijk het aanbod zorgvuldig

Natuurlijk is er vaak al een bepaalde voorkeur voor een merk en of zelfs model voertuig. Vanuit deze keuze is het handig om bijvoorbeeld eens bij de ANWB na te lezen wat de ervaringen zijn van dit voertuig en waar je vooral op moet letten. Welke zwakke punten komen hier naar voren en waar moet je dus extra attent op zijn. Om te bepalen wat er voor een aanbod is en welke vraagprijs wordt gehanteerd kan gebruik gemaakt worden van een website als gaspedaal. Hier vindt je snel een goed beeld van het actuele aanbod van auto’s en de prijzen. Let extra op jaartal en kilometers en bepaal de gemiddelde prijs. Bepaald welke modellen het beste in uw budget vallen en kies een aantal mogelijke voertuigen voor nadere inspectie.

Controleer de historie van het voertuig

Om meer te weten te komen van de door u geselecteerde voertuigen is het belangrijk om een kenteken te hebben. Heeft u die niet bel of mail dan even om hier expliciet na te vragen. Op de website van het RDW kunt u het kenteken controleren. U ziet dan direct het aantal eigenaren en kunt ook zien of het voertuig wellicht is ingevoerd vanuit het buitenland. Is dit laatste het geval is nader onderzoek naar schade noodzakelijk en ook de werkelijke kilometers kunnen dan online tegen betaling nagevraagd worden. Vaak zijn dit de risicovolle auto’s. Is het een rdw volwaardige auto bel dan eens met een merk dealer en vraag eens naar de historie van de onderhoudsbeurten van het voertuig. Komt dit allemaal positief naar voren dan is het tijd voor de proefrit en onderhandeling.

http://www.saab-arnhem.nl

Auteur