Renault1916v
Image default
Auto’s en Motoren

Je auto afgekeurd…, en nu?

Misschien had je het al een poosje zien aankomen en kwam het oordeel van de APK keurmeester niet als een verrassing: je auto werd afgekeurd. Daarnaast kan het gebeuren dat je met pech langs de weg komt te staan en de hulp van de ANWB moet inroepen. De reparatiekosten kunnen in beide gevallen dermate hoog zijn dat het niet meer rendabel is de gebreken te laten herstellen. Dat is niet leuk natuurlijk, maar ook aan ieder autoleven komt onherroepelijk een einde.

Wat te doen? Je apk afgekeurde auto verkopen kan je in ieder geval nog wat geld opleveren. Er zijn in Nederland diverse partijen die sloop -en schadeauto’s opkopen en je daar nog wat euro’s voor geven. Deze partijen verkopen deze auto’s dan weer in het buitenland of slopen de nuttige onderdelen uit je oude afgekeurde auto en verdienen zo nog wat extra op de verkoop van deze losse onderdelen.

Natuurlijk kun je de auto zelf op internet adverteren. De kans dat je hem op die manier verkoopt lijkt niet groot te zijn. Als je geluk hebt, reageert een demontagebedrijf dat behoefte heeft aan één bepaald merk of type auto. De kans is echter groter dan je overstelpt wordt door louche figuren die de auto het liefst voor niets meenemen. Beter is het om in zee te gaan met een gespecialiseerd bedrijf dat sloopauto’s van particulieren koopt, je vindt ze vrij gemakkelijk door te zoeken op internet.

https://www.2dehands-auto.nl/verkopen/apk-afgekeurde-auto-verkopen/