Renault1916v
Image default
Boeken en Tijdschriften

De voordelen van het lezen met een E-reader

Tegenwoordig bestaan er veel mogelijkheden om de inhoud van een boek tot je te nemen. Naast de traditionele vorm van een gedrukt boek is er bijvoorbeeld ook een digitaal boek ook wel een e-book genoemd beschikbaar. Ook audio books of luisterboeken hebben hun intrede de laatste jaren gedaan. Een boek luisteren is nu niet alleen meer voor kleine kinderen.

De voordelen van een E-book

Het meest voor de hand liggende voordeel van een e-book is dat je deze gemakkelijk kunt lezen vanaf bijvoorbeeld je telefoon. Je kan deze overal mee naartoe nemen en kan zelfs tientallen e-books tegelijk meenemen op je telefoon. Een ander voordeel is dat de boeken vaak voordeliger zijn dan de gedrukte versies vanwege obivous reasons. Soms kan je ze zelfs gratis downloaden.

Waarom zou je dan toch een e-reader aanschaffen?

De twee voornaamste redenen om een e-reader aan t schaffen zijn;

1 de verlichting. Een e-reader zoals een Kobo of Kindle, is gemaakt om boeken op te lezen. Het zogeheten backlight is anders dan dat van een smartphone. Je zal merken dat het lezen van e-book via een e-reader veel meer voelt als het lezen van een gewoon boek. Dit komt ook mede door rede nummer 2.

Het formaat. De e-reader heeft vaak de afmeting van een kleine tablet. Dit komt ongeveer overeen met het formaat van een gedrukt boek. Veel mensen vinden ook dit prettiger lezen.

Het grootste nadeel van e-reader ten opzichte van een smartphone is natuurlijk dat je alsnog een ander apparaat mee moet brengen. Desalniettemin weegt een e-reader minder dan een boek en dat terwijl er wel honderden boeken op kunnen staan.

Zelf maken wij graag gebruik van een e-reader. Als je voor het eerst een e-reader koopt, kan het even wennen zijn. Je moet bijvoorbeeld even leren hoe je boeken op je e-reader kan zetten. (Je kunt daar hier meer over lezen).  Dit heb je snel door en dan kan je jaren van je e-reader genieten.