Renault1916v
Image default
Auto’s en Motoren

De complete gids voor het kopen van bedrijfswagen

Wanneer u op zoek bent naar een auto, vraagt u zich misschien af of het de moeite waard is om een auto van de zaak te kopen. Het antwoord is ja!

Het bezit van uw bedrijfswagen heeft veel voordelen. U heeft meer flexibiliteit en controle over uw voertuig, wat betekent dat als u wijzigingen of upgrades moet aanbrengen, u dit kunt doen zonder het goedkeuringsproces van een lease of aankoop te hoeven doorlopen. U heeft ook geen kilometerbeperkingen, wat betekent dat u uw auto voor persoonlijke en zakelijke doeleinden kunt gebruiken.

Dus waarom zou u bedrijfswagens kopen? Het is omdat ze veel meer vrijheid bieden dan leasen of huren en ze zijn veel betaalbaarder dan direct kopen.

Waarom leasen beter is dan kopen?

Wanneer u een auto leaset, lijkt het veel op huren. U betaalt voor het gebruik van de auto voor een bepaalde periode en aan het einde van die periode levert u hem weer in en krijgt u een andere.

Leasen is beter dan kopen, omdat leasen gemakkelijker is voor uw financiën. Het is voordeliger dan het kopen van een bedrijfs- of kleinzakelijke auto omdat u zich geen zorgen hoeft te maken over afschrijvingen. En als er iets met uw leaseauto gebeurt, blijft u niet met een albatros om uw nek zitten – lever hem gewoon in en koop een nieuwe!

Wat is het kostenverschil tussen leasen en kopen?

Een auto is een van de belangrijkste aankopen die een ondernemer zal doen. De kosten van het leasen of kopen van een auto kunnen aanzienlijk variëren, afhankelijk van het type voertuig, de maandelijkse betaling en de duur van de lease of aankoop.

Als het gaat om leasen versus kopen, zijn er een aantal factoren waarmee rekening moet worden gehouden bij het nemen van deze beslissing. Als u bijvoorbeeld op zoek bent naar iets met een lage kilometerstand en een auto wilt die minder dan twee jaar oud is, dan is het wellicht voordeliger om te kopen in plaats van te leasen. Evenzo, als u op zoek bent naar iets met een hoge kilometerstand en iets wilt dat meer dan twee jaar oud is, dan vindt u het misschien voordeliger om te leasen in plaats van te kopen.

https://www.haaimahylkema.nl/bedrijfswagens/