Renault1916v
Image default
Bedrijven

5 Uitgaanstips voor Amsterdam Zuidoost

 

Je komt een dagje naar Amsterdam maar weet niet goed waar je moet beginnen. Je kent de standaard attracties wel, nu ga je wat verder kijken dan de bekende toeristische trekpleisters. Neem bijvoorbeeld Amsterdam Zuidoost, een culturele smeltkroes gevuld met spannende avonturen. Waar vind je een lekker restaurant in Amsterdam Zuidoost? Waar kun je heerlijk relaxen? En waar kun je terecht voor een spetterende avond of overnachting? Met deze 5 uitgaanstips voor Amsterdam Zuidoost beleef jij een fantastische dag…en nacht!

Culinaire tip: Bezoek GåRD, het Nordic restaurant in Amsterdam Zuidoost waar je kunt genieten van de Scandinavische keuken.

1. Gaasperplaspark

Deze vijver is aangelegd maar dat zou je niet zeggen door de zeer natuurlijke uitstraling. Het park is een ontdekkingstocht met stroompjes en bruggen waar je kunt wandelen, fietsen en zelfs kunt paardrijden. Er zijn veel plekjes waar je even heerlijk tot rust kunt komen, je vindt hier zelfs stranden zoals een speciaal kindvriendelijk strand en een klein strand voor nudisten. Het Gaasperplas meer is een fantastische plek om diverse watersporten te beoefenen zoals roeien, zeilen en surfen. Met gratis parkeergelegenheid is dit de perfecte plek om je tijd door te brengen. En als je honger hebt gekregen zoek je gewoon een lekker restaurant in Amsterdam Zuidoost op zoals GåRD!

2. Nelson Mandela Park

Voorheen was de naam Bijlmerpark, nu staat het Nelson Mandela Park vooral bekend om het jaarlijkse Kwaku festival. Dit begon ooit als straatvoetbaltoernooi in 1975 en is uitgegroeid tot multicultureel festival met live muziek, eettentjes, lezingen, debatten en competities. Als je honger hebt kun je hier genieten van eten uit diverse windstreken zoals Surinaams, Javaans, Creool en andere culturen. De Scandinavische keuken zoals het GåRD restaurant in Amsterdam Zuidoost kom je hier tijdens het Kwaku festival niet tegen, maar daar kun je uiteraard de rest van het jaar terecht voor een heerlijke lunch of diner!

3. Wereldkeuken

Over lekkere gerechten gesproken, de World of Food is een eetparadijs van 3000 vierkante meter waar je een culinaire wereldreis kunt maken. Je kunt het Food Court bezoeken of één van de restaurants in Amsterdam Zuidoost met heerlijke exotische gerechten. Wat dacht je van opgebakken zwarte bonen uit Guatemala? Of Chinese chili knoflook saus op…nou ja, alles eigenlijk? Houd je meer van de Nordic keuken? Dan ben je uiteraard ook welkom bij GåRD.

4. ArenA Boulevard

Op deze plek in Amsterdam Zuidoost vind je uiteraard de Amsterdam ArenA, maar ook de Ziggo Dome, de grootste Pathé bioscoop van Amsterdam en AFAS Live. Voor ieder wat wils, van een spannende voetbal wedstrijd, een spetterende actiefilm of een knalfeest. Oh, en er zijn nog ook veel winkels, cafés en restaurants in Amsterdam Zuidoost om urenlang van te genieten.

5. Amsterdam City Card

Als laatste tip noemen we de City Card, de ideale manier om te reizen door de hele stad. Je kunt een City Card voor een periode van 1, 2, 3 of 4 dagen bestellen waarmee je onbeperkt gebruik kunt maken van het openbaar vervoer, en daarnaast ook gratis toegang hebt tot vele musea en andere culturele instellingen. Als je toe bent aan een heerlijk etentje in een top scandinavisch restaurant in Amsterdam Zuidoost kun je uiteraard de Scandinavische keuken proeven bij GåRD. Na een dagje stappen kun je vervolgens heerlijk overnachten in het Courtyard hotel.

Graag tot ziens in Amsterdam, stad waar altijd iets te beleven valt!

 

https://gardtastescandinavian.com/nl/gard-amsterdam/