Renault1916v
Image default
Auto’s en Motoren

Wat is een roof boxer v8?

Een roof boxer v8 is een motorhelm. Motorhelmen zijn ontworpen om de bestuurder te beschermen tegen hoofd- en nekletsel bij een crash. Daarnaast bieden ze ook bescherming tegen zon, wind, regen, stof en insecten. De meest voorkomende type motorhelm is een full-face open of half-face helm met een kinbeugel die over neus en mond naar beneden komt. De roof boxer v8 heeft een zwarte kleur en komt met een aantal eigenschappen. Zo heeft hij een fiberglass helmschaal, overklapbaar kinstuk en extra grote ventilatie op de helmschaal. Dat is een stuk luxer dan de eerste helmen die gemaakt werden. De eerste motorhelmen werden namelijk gemaakt van leer omdat het lichtgewicht, duurzaam en goedkoop genoeg was voor productie op grote schaal. Naarmate de technologie vorderde, nam ook het ontwerp van de helmen zelf toe.

De functionaliteit van motorhelmen

Motorhelmen zijn ontworpen om de bestuurder en eventuele bijrijder te beschermen tegen letsel bij een aanrijding. Ze zijn er in verschillende maten, vormen en kleuren voor verschillende soorten rijders. Motorhelmen zijn ontworpen met veiligheidsvoorzieningen zoals airbags en schokabsorberend schuim. Veiligheidskleding zoals leren jassen en handschoenen kunnen ook door rijders worden gebruikt om zichzelf te beschermen tegen verwondingen tijdens een crash.

De roof boxer v8 heeft een aantal extra functionaliteiten, waardoor die in drie configuraties gedragen kan worden. De eerste functionaliteit is de jethelm, hierbij staan het vizier en het kinstuk achterover. De tweede functionaliteit is de jethelm met vizier. Hierbij staat het vizier naar beneden, maar het kinstuk staat achterover. Tot slot is er nog de systeemhelm, waarbij zowel het kinstuk en vizier neer beneden zijn gezet.

Hoe blijf je veilig op de weg?

De risicofactoren voor de verkeersveiligheid zijn voor elke persoon anders, maar er zijn enkele algemene dingen die je kunt doen om veilig te blijven tijdens het rijden. Hoewel deze best practices geen vervanging zijn voor gezond verstand, kunnen ze je helpen veilig op de weg te blijven. Hier zijn een aantal veiligheidstips voor motorrijders:

  • Draag een helm.
  • Rij niet als je pijn hebt of vermoeid bent.
  • Blijf in je rijstrook, geef aan en vermijd ongepast van rijstrook te wisselen.
  • Niet te dichtbij passeren.
  • Houdt genoeg afstand.
https://www.harliepleats.nl/motorhelmen/roof-boxer-v8-full-black/